Reprezentativa de hochei pe gheata a Romaniei isi continua marsul spre prima divizie a Campionatului Mondial, surclasand selectionata similara a Africii de Sud, cu scorul de 19-3 (5-0, 6-0, 8-3), intr-un meci din etapa secunda a turneului de la Sofia
Reprezentativa de hochei pe gheata a Romaniei isi continua marsul spre prima divizie a Campionatului Mondial, surclasand selectionata similara a Africii de Sud, cu scorul de 19-3 (5-0, 6-0, 8-3), intr-un meci din etapa secunda a turneului de la Sofia, contand pentru Grupa A din Divizia a II-a. Dupa ce au trecut in prima zi de Belgia, cu 4-2, "tricolorii" coordonati de antrenorul Herlea au reusit marti seara un adevarat spectacol in Palatul Sporturilor de Iarna din capitala Bulgariei, principalul "actor" fiind Catalin Geru, care a marcat nu mai putin de sapte goluri si a devenit, astfel, golgeterul la zi al competitiei. Desi au evoluat in fata unui adversar modest, hocheistii romani n-au oprit nici un moment motoarele si au punctat de 19 ori, prin Geru (7), Andrei, Vargyas si Timaru (cate 2), M Georgescu, R. Peter, E. Moldovan, Nicolescu, Goga si L. Elekes (cate 1). In aceeasi runda, Bulgaria, principala contracandidata a Romaniei la promovare, s-a impus in fata Spaniei, cu scorul de 3-1 (2-0, 1-1, 0-0), in vreme ce Belgia si Serbia-Muntenegru au terminat la egalitate, scor 2-2 (0-0, 1-0, 1-2). Astfel, in urma rezultatelor din primele doua etape, Romania conduce in clasament, la egalitate de puncte cu Bulgaria, dar cu un golaveraj net superior. Conform calendarului prezentat de organizatori, Romania va intalni azi, de la ora 12, Spania, pentru ca, in meci decisiv, sa se confrunte cu Bulgaria, sambata, de la ora 19.
Tiberiu RIST


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.