Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, a lansat ieri programul intitulat "Acordarea de stimulente financiare nerambursabile antreprenorilor locali, in vederea angajarii si pregatirii per
Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, a lansat ieri programul intitulat "Acordarea de stimulente financiare nerambursabile antreprenorilor locali, in vederea angajarii si pregatirii persoanelor fara loc de munca", informeaza MEC. Programul si-a propus stimularea antreprenorilor locali din zona de operare a ANDZM, pentru angajarea si pregatirea persoanelor fara loc de munca din zonele miniere, prin acordarea de stimulente financiare nerambursabile in valoare de maximum 1.200 dolari/an/post. Obiectivele programului au fost facilitarea crearii a circa 10.000 de locuri de munca in domenii alternative mineritului, in perioada 2006-2009, sprijinirea persoanelor fara loc de munca din zonele miniere pentru a se angaja si pregati intr-o alta meserie, acordarea unui suport pentru dezvoltarea antreprenorilor locali si sprijinirea dezvoltarii economice si sociale a localitatilor miniere. Programul este o subcomponenta a Proiectului "Inchiderea Minelor, Refacerea Mediului si Regenerare Socio-Economica", finantat de catre Guvernul Romaniei si BIRD, avand un fond in valoare de zece milioane dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.