Membrii Comisiei parlamentare a revolutionarilor din Decembrie 1989 au depus ieri o sesizare la Biroul Permanent al Camerei prin care solicita interventia acestui for, deoarece toti parlamentarii Comisiei sunt chemati in instanta. "Va aducem la cunos
Membrii Comisiei parlamentare a revolutionarilor din Decembrie 1989 au depus ieri o sesizare la Biroul Permanent al Camerei prin care solicita interventia acestui for, deoarece toti parlamentarii Comisiei sunt chemati in instanta. "Va aducem la cunostinta faptul ca, in urma unor sesizari facute de Costin Tugui, de-a lungul timpului, atat Comisiei parlamentare a revolutionarilor, cat si Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, acesta a formulat diferite actiuni in justitie, fiind chemati in fata instantei toti membrii comisiei parlamentare", se arata in sesizarea adresata Biroului permanent, citata de Rompres. Membrii comisiei considera ca, prin astfel de actiuni, se aduce atingere atat imaginii Parlamentului, cat si imaginii membrilor comisiei, deputati si senatori. Ei au mai solicitat ca Biroul Permanent sa le comunice modalitatea de reprezentare in instanta. Potrivit citatiei anexate solicitarii facute Biroului Permanent, Costin Tugui ii cheama pe membrii comisiei de resort sa dea explicatii, in calitate de parati, pentru acordarea ilegala de certificate de revolutionar unor persoane care nu au participat la evenimentele din Decembrie 1989. Tugui contesta, astfel, o decizie emisa de Emilian Cutean, in calitate de fost secretar de stat pentru revolutionari, care a devenit decret, parafat de fostul presedinte Ion Iliescu.
Ulterior, in calitate de presedinte al comisiei parlamentare pentru revolutionari, Emilian Cutean a dispus "dupa bunul plac" de acordarea acestor certificate, se mai mentioneaza in citatie. In aceeasi cauza, Emilian Cutean este cercetat de DNA, in urma unei plangeri penale depuse de Blocul National al Revolutionarilor. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.