Cei care macar au rasfoit in copilarie sau adolescenta romane marinaresti stiu ce va sa zica acela "mus": este, pe corabie, un soi de ucenic bun la toate, la frecat puntea, la spalat vasele, la curatat cartofi, la lustruit cizmele ofiterilor s.a.m.d.
Cei care macar au rasfoit in copilarie sau adolescenta romane marinaresti stiu ce va sa zica acela "mus": este, pe corabie, un soi de ucenic bun la toate, la frecat puntea, la spalat vasele, la curatat cartofi, la lustruit cizmele ofiterilor s.a.m.d. E prima treapta in ierarhia severa a vietii pe mare. Mama si tata, idol si Dumnezeu pentru el e capitanul. Nu i-ar iesi din cuvant nici mort. In aceasta postura se afla, dupa umila mea parere, Emil Boc. Domnia-Sa nu conduce, de fapt, nava orgolioasa, dar cam buimaca a PD-ului, ci este mussul lui Traian Basescu. M-am bucurat cand a castigat, ca primar, Clujul, in fata lui Ioan Rus. Mi s-a parut ca are un discurs coerent, cu mare debit verbal, replica rapida si o notabila indemanare de a iesi din inevitabilele clinciuri pe care le presupune viata de catel de mare. M-am inselat. Tot ce rosteste in viteza Emil Boc nu este decat transcriptia fidela, printr-o portavoce minuscula, a gandirii mai lente, dar nu mai putin smecheresti, a capitanului sau. Merg pana acolo incat zic ca devotatului mus nici nu trebuie sa i se spuna in fata ce trebuie sa faca; el cunoaste atat de bine gandurile, intentiile sefului sau, incat nu e nevoie de prea multe vorbe pentru a le transpune impecabil, la virgula, in fapte.
Demonstratia cea mai clara (daca mai era nevoie de vreuna) a totalei sale slugarnicii a facut-o Emil Boc alaltaieri, in cazul votului din CNSAS. Absolut penibil. Mie mi-ar fi rusine ca la varsta Domniei-Sale sa mai raman mus. Inseamna ca n-am putut fi bun la nimic altceva.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.