Comisia pentru Cultura a Camerei a adoptat ieri propunerea legislativa pentru modificarea Legii privind organizarea si functionarea SRR-SRTV. Presedintele Comisiei, Raluca Turcan (foto) (PNL), a afirmat ca noua lege are drept scop "depolitizarea, tra
Comisia pentru Cultura a Camerei a adoptat ieri propunerea legislativa pentru modificarea Legii privind organizarea si functionarea SRR-SRTV. Presedintele Comisiei, Raluca Turcan (foto) (PNL), a afirmat ca noua lege are drept scop "depolitizarea, transparenta si profesionalizarea celor doua institutii". Pe de alta parte, ea a apreciat ca Legea prezenta raspunde cerintelor existente la nivelul Uniunii Europene. "Cu cat aceste institutii sunt mai independente, activitatea politica va fi prezentata la valoarea reala si nu partizan cum s-a intamplat in timpul conducerii lui Seuleanu si Nicolau", a sustinut liberala.
Conform noii legi, taxele platite de populatie pentru radioul si televiziunea publice vor fi colectate tot de catre societatea Electrica, in conditiile in care, asa cum considera deputatii din Comisia pentru Cultura, nu exista deocamdata un mecanism acceptabil in acest sens. Deputatii au mai stabilit ca, in cazul respingerii rapoartelor de activitate ale celor doua societati, Consiliile de Administratie nu vor mai fi demise de Parlament. Raportul, care se va evalua in functie de rezultatele financiare si nu de cele editoriale, se va imbunatati, in cazul respingerii, cu propuneri de revigorare a aspectelor nesatisfacatoare intr-un termen de sase luni. Prin noua lege Consiliile de Administratie ale SRR si SRTV vor avea cate 13 membri, unul propus de Presedintie, unul de Guvern, doi din partea societatii civile, sapte de catre partidele parlamentare si unul propus de reprezentatii salariatilor. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.