Prof. dr. Florian Popa, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti implineste astazi 60 de ani! Pentru profesionalism si performanta, pentru echilibru si cumpatare, pentru cinste si dreptate, UMF "Carol Davila" Bucuresti
Prof. dr. Florian Popa, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti implineste astazi 60 de ani! Pentru profesionalism si performanta, pentru echilibru si cumpatare, pentru cinste si dreptate, UMF "Carol Davila" Bucuresti ii ureaza "La multi ani!".
Florian Petre s-a nascut pe 30 martie 1946 la Piatra Neamt si, dupa absolvirea, in 1970, a Facultatii de Medicina Bucuresti, a fost, pe rand, intern chirurgie, preparator, asistent, sef de lucrari, conferentiar si apoi profesor de chirurgie pana in 1995. Din acest an si pana in prezent, profesor, sef de clinica chirurgicala in Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Pantelimon" - UMF Carol Davila Bucuresti. In 1995 a ocupat functia de director al Directiei Sanitare a Municipiului Bucuresti si apoi, pana in 1996, aceea de secretar de stat in Ministerul Sanatatii. In perioada 2000-2004 a fost prorector al universitatii (apoi rector) si director al Centrului National de Perfectionare a Medicilor, Farmacistilor, Biologilor si altui personal din sistemul roman de sanatate. A fost directorul spitalului "Sf. Pantelimon", secretar general al Societatii Romane de Chirurgie si apoi ales presedinte al acesteia pentru perioada 2004-2006.
Florian Popa este autor si coautor la peste 300 de lucrari stiintifice in specialitate, precum si peste 6 tratate de specialitate.
Experienta didactica, stiintifica si manageriala este o garantie pentru bunul mers actual al uneia dintre cele mai mari si performante unitati de invatamant medical din Romania, Universitatea "Carol Davila" din Bucuresti. La multi ani! (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.