O oribila crima s-a petrecut, in urma cu doua zile, la Constanta, o fetita in varsta de numai noua ani fiind ucisa cu bestialitate. Criminalul, un tanar in varsta de 17 ani, a lovit-o pe fetita cu o lespede, o piatra funerara smulsa din pamant. Prins
O oribila crima s-a petrecut, in urma cu doua zile, la Constanta, o fetita in varsta de numai noua ani fiind ucisa cu bestialitate. Criminalul, un tanar in varsta de 17 ani, a lovit-o pe fetita cu o lespede, o piatra funerara smulsa din pamant. Prins la scurt timp de catre politistii constanteni, criminalul a refuzat timp de mai multe ore sa-si recunoasca fapta. Cu toate ca probele impotriva lui erau evidente, Florin Gaju a refuzat cu obstinatie sa recunoasca oribila crima. Intr-un final, dupa mai multe ore de audieri, pus in fata probelor, acesta le-a spus ca el a ucis-o pe micuta Iuliana R. Potrivit anchetatorilor, Florin Gaju si-a motivat crima prin faptul ca isi dorea telefonul mobil al micutei. Intrebat de ce a trebuit s-o omoare pe fata daca isi dorea doar telefonul mobil al acesteia, criminalul nu a oferit nici un raspuns. In afara de crima de luni, pentru care anchetatorii au probe, ei solicitand instantei emiterea unui mandat de arestare, care a si fost emis de judecatori, Gaju este suspectat si de crima comisa in urma cu doua saptamani asupra unei bucatarese din Neptun. De asemenea, tanarul are antecedente penale, el fiind eliberat conditionat in 23 ianuarie, dupa ce, in luna iulie a anului trecut, a lovit cu o piatra o angajata a SRI, aflata in vacanta in statiunea Olimp, pe care a talharit-o.
Urmarita de criminal
Iuliana R., in varsta de noua ani, primise de curand de la tatal ei cadou un telefon mobil. Micuta era extrem de bucuroasa, deoarece de mult isi dorea mobilul. Isi vazuse colegii de scoala cu telefoane mobile si isi dorea si ea unul. De altfel, si parintii Iulianei doreau sa-i cumpere un telefon, pentru a o putea supraveghea si a sti ce face si unde se afla. Luni, fetita a plecat la bunici, in satul Mosneni, pentru a face rost de o cartela telefonica. Tatal ei a condus-o pe fata pana la statia de microbuz, de unde trebuia sa plece spre bunici. Micuta era extrem de vesela, deoarece in scurt timp urma sa ajunga la Mosneni, la bunicii ei, de unde sa ia cartela pentru telefonul mobil. In timp ce astepta sosirea masinii, micuta a fost zarita de criminal. Florin Gaju a observat ca Iuliana se juca la telefon si s-a apropiat de ea. A intrat cu aceasta in vorba, spunandu-i ca tatal ei o asteapta la marginea localitatii, langa cimitirul turcesc. Iuliana l-a crezut pe tanar, a dat crezare spuselor acestuia si s-a indreptat catre locul indicat. Criminalul a urmat-o. A urmarit-o indeaproape. Pana cand micuta a ajuns la cimitir.
Omorata cu sange rece
Momentul in care Iuliana a intrat in cimitir a fost ultimul pentru ea. Criminalul, care fusese tot timpul in spatele ei, s-a napustit catre micuta. A smuls o lespede de piatra din pamant, care cantareste aproximativ 20 de kilograme. Nu s-a gandit nici un moment ca ia viata unui copil nevinovat. A ucis-o cu sange rece. Fara remuscari. A ridicat piatra deasupra capului si a lovit-o. O singura lovitura si Iuliana a decedat. Corpul fara vlaga al micutei s-a prabusit pe pamant. Deoarece in momentul in care a fost gasita de politisti, fata avea pantalonii dati jos pe jumatate, este posibil ca tanarul sa fi incercat sa o violeze. Dupa comiterea crimei, Gaju a mai facut un gest care deocamdata nu are nici o explicatie logica, la fel ca omorul. A apucat cadavrul micutei de cap, a sapat o mica groapa, i-a astupat capul si a pus lespedea de 20 de kilograme peste el. Cert este ca in urma necropsiei s-a stabilit ca Iuliana nu a fost violata in ziua crimei, legistii stabilind insa ca micuta a suferit o deflorare in urma cu putin timp.
Gaju a fost prezentat ieri judecatorilor, care au emis un mandat de arestare pe numele acestuia pentru omor deosebit de grav si talharie. Potrivit anchetatorilor, tanarul se trage dintr-o familie linistita, tatal sau lucrand la Santierul Naval din Constanta. Pana in acest moment nu s-a stabilit ce l-a determinat pe tanar sa comita oribila crima.
Suspect in cazul crimei din Neptun
Tanarul este suspectat si pentru crima comisa in urma cu doua saptamani, in statiunea Neptun. Atunci, cadavrul unei femei de 37 ani a fost gasit intr-o liziera din statiunea Neptun, avand urme de lovituri, pe corp, fiind gasit chiar si parul care a fost folosit de agresor. Femeia, care era bucatareasa la un restaurant din Neptun, nu venise dimineata la serviciu, desi plecase de acasa. Din cauza modului violent in care a fost ucisa femeia, Gaju este considerat suspect si pentru aceasta crima.
Bogdan GALCA


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.