Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, ieri, ca intentioneaza sa mentina cota unica de impozitare la actualul nivel pana la sfarsitul mandatului sau de sef al Guvernului. "Voi pastra cota unica, atat ca nivel, cat si ca sistem", a precizat Tari
Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, ieri, ca intentioneaza sa mentina cota unica de impozitare la actualul nivel pana la sfarsitul mandatului sau de sef al Guvernului. "Voi pastra cota unica, atat ca nivel, cat si ca sistem", a precizat Tariceanu, citat de Mediafax. O serie de experti ai Comisiei Europene au recomandat Romaniei sa majoreze, incepand cu anul viitor, una dintre cele doua principale taxe, respectiv TVA sau cota unica de impozitare, a declarat, recent, Leonard Orban, secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene si negociator sef in relatia cu UE. La sfarsitul lunii februarie, comisarul european pentru Afaceri Economice si Financiare, Joaquin Almunia, a declarat, la Bucuresti, ca reducerea impozitelor nu a fost o masura buna. El a apreciat ca Romania va avea dificultati daca nivelul de colectare si cel al taxelor nu vor fi puse in acord cu necesarul de venituri la buget. Almunia a recomandat atunci autoritatilor fiscale sa aiba in vedere cresterea taxelor la un nivel care sa asigure Romaniei un grad mai ridicat de venituri la bugetul de stat. Si expertii Fondului Monetar International au recomandat Guvernului majorarea TVA sau a cotei unice de impozitare, ca modalitati de crestere a veniturilor bugetare. Cota unica de 16% a fost introdusa la 1 ianuarie 2005, inlocuind nivelul de 25% al impozitului pe profit pentru companii, si un sistem cu cote variind intre 18% si 40%, in functie de valoarea veniturilor, pentru persoanele fizice. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.