Cotatia actiunilor Rompetrol Rafinare a urcat cu peste 10% in prima parte a sedintei de marti, fiind cele mai tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce instanta a respins luni, pentru a doua oara, cererea procurorilor privind arestar
Cotatia actiunilor Rompetrol Rafinare a urcat cu peste 10% in prima parte a sedintei de marti, fiind cele mai tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce instanta a respins luni, pentru a doua oara, cererea procurorilor privind arestarea presedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu. La sfarsitul sedintei, titlurile Rompetrol au inregistrat o crestere de 11% fata de sedinta precedenta de tranzactionare, ajungand la 0,0890 lei/actiune.
Valerian Ionescu, directorul de operatiuni al companiei CA IB Securities, considera ca evolutia actiunilor la Bursa a avut la baza exclusiv decizia Tribiunalului Bucuresti cu privire la reprezentantul Grupului. "In continuare ma astept la o volatilitate mare a titlurilor Rompetrol in functie de derularea evenimentelor. Din cate am inteles, saptamana viitoare se va judeca recursul inaintat de procuror, iar apoi va urma procesul propriu-zis. Probabil ca va fi o jumatate de an, sau chiar mai mult, de volatilitate neobisnuita a acestor titluri in functie de sentimentele investitorilor", a precizat Valerian Ionescu. La randul sau, directorul SSIF Elda Invest, Adrian Manaila, considera ca actiunile cotate la Bursa sunt foarte usor influentate de orice stire, de orice eveniment legat de compania respectiva. "In cazul actiunilor Rompetrol exista o oarecare incredere a investitorilor, insa eu cred ca trebuie sa asteptam si rezultatele financiare pe primul trimestru ale companiei, pentru ca nu stim in ce masura a fost afectata activitatea efectiva a societatii de acest proces", a explicat Manaila.
Tranzactiile cu titluri Rompetrol Rafinare, principala subsidiara a Rompetrol, au fost suspendate luni, intrucat Tribunalul Bucuresti a rejudecat dosarul in care Parchetul a cerut arestarea lui Patriciu, acuzat de infractiuni economice, cum ar fi manipularea pietei de capital. Instanta a respins propunerea ca nefondata, iar procurorul de sedinta a inaintat recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Bucuresti.
Termenul nu a fost inca stabilit. Actiunile au fost cele mai lichide, cun un volum total al tranzactiilor de 8,5 milioane de lei. In ultima luna, cotatia Rompetrol a pierdut circa 30% din valoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.