Postul de televiziune OTV a primit, ieri, o noua amenda de 10.000 de lei (o suta de milioane de lei vechi) din partea Consiliului National al Audiovizualului (CNA), pentru difuzarea unui interviu "cu continut foarte mare de violenta", in timpul emisi
Postul de televiziune OTV a primit, ieri, o noua amenda de 10.000 de lei (o suta de milioane de lei vechi) din partea Consiliului National al Audiovizualului (CNA), pentru difuzarea unui interviu "cu continut foarte mare de violenta", in timpul emisiunii Dan Diaconescu Direct din 15 martie. Interviul era realizat cu mai multi criminali, prezentatoarea manifestand, potrivit declaratiilor unor reprezentanti ai departamentului de monitorizare al CNA, "o curiozitate patologica pentru detaliile crimelor". "Chiar criminalii au manifestat urme de bun simt, comparativ cu intervievatorul", a spus reprezentantul CNA. Printre intrebarile descrise de membrii din CNA drept "maladive", pe care prezentatoarea le-a adresat criminalilor, se numara: "Cate lovituri de ciocan i-ati dat?", "L-ati taiat, i-ati scos dintii?" sau "Nu v-ati gandit sa ii dati foc?".
Emisiunea in cadrul careia a fost difuzat acest interviu a fost transmisa de la ora 21.09, Consiliul luand in considerare si acest aspect in decizia de sanctionare. Amenda de 100 de milioane de lei vechi a fost data pe baza articolului 39 alineatul 1 din Legea Audiovizualului, potrivit caruia "este interzisa difuzarea de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor, in special programele care contin pornografie sau violenta nejustificata". (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.