Medicul care a semnat raportul de expertiza medico-legala referitor la Omar Hayssam, George Enculesei, a sustinut, ieri, in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti ca starea de sanatate a sirianului este buna si ca isi mentine parerea ca acesta p
Medicul care a semnat raportul de expertiza medico-legala referitor la Omar Hayssam, George Enculesei, a sustinut, ieri, in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti ca starea de sanatate a sirianului este buna si ca isi mentine parerea ca acesta poate fi tratat in reteaua medicala a penitenciarelor. Enculesei a fost audiat in calitate de martor, in dosarul in care Omar Hayssam este judecat pentru privatizarea frauduloasa a Foresta SA Nehoiu, din judetul Buzau. Medicul a declarat in fata magistratilor ca a ajuns la concluzia ca sirianul poate fi tratat in reteaua medicala a penitenciarelor dupa ce s-a consultat si cu alti medici ai Directiei Sanitare a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). Medicul a subliniat ca a fost o concluzie la care s-a ajuns in mod colectiv si ca el a fost de acord cu ea, motiv pentru care a semnat raportul in acest sens. Potrivit actelor medicale prezentate de medic, nu exista o afectare hepatica si nu exista metastaza, procesul fiind localizat la nivelul unui segment din colon. Enculesei a subliniat ca el a fost cel care a descoperit aceasta afectiune a lui Hayssam si ca i-a recomandat analizele necesare.
Nu exista pericol de recidiva
Raspunzand unei intrebari pusa de avocatul lui Hayssam, Enculesei a aratat ca, avand in vedere ultimele analize, nu exista pericol de recidiva a bolii sirianului, el precizand, citat de Mediafax, ca asemenea situatii sunt posibile doar daca tratamentul nu este urmat corect si complet. Medicul a mai declarat ca efectele negative ale tratamentului oncologic pe care il va urma Hayssam pot fi combatute prin medicatie, astfel cum s-a intamplat si in cazul celorlalti detinuti aflati in situatii similare lui. Enculesei a mai spus ca, din punctul sau de vedere, efectul diabetului de care sufera acesta nu ar avea influente asupra neoplasmului de colon, daca Hayssam va urma regimul indicat de medici. Instanta a dispus ca, in zilele in care Hayssam trebuie sa se prezinte la proces, ANP sa prezinte un act medical pentru a se stabili daca sirianul poate sau nu sa ia parte la judecata. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.