Aproape jumatate din prefecturi au fost avertizate cu privire la posibilitatea producerii de inundatii, in perioada 29.03.06, ora 4.00 - 31.03.06, ora 20.00, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. Avertizarea a fo
Aproape jumatate din prefecturi au fost avertizate cu privire la posibilitatea producerii de inundatii, in perioada 29.03.06, ora 4.00 - 31.03.06, ora 20.00, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. Avertizarea a fost primita de autoritatile din 19 judete: Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita Nasaud, Brasov, Botosani, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Satu Mare, Sibiu si Suceava. Se prevad cresteri importante ale apelor in bazinele hidrografice ale raurilor Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures, Oltul superior si mijlociu, Siret (Suceava, Moldova, Bistrita si Trotus) si Prut. Prognoza prevede ca, din cauza precipitatiilor si a topirii stratului de zapada din zona de munte, se vor produce scurgeri de apa pe versanti, torenti, paraie si cresteri de debite pe raurile din bazinele hidrografice respective, cu probabilitati mari de depasire a cotelor de atentie si medii pentru inundatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.