Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat, recent, Regulamentul nr. 7/2006, care abroga Regulamentul nr. 2/2005 privind veniturile CNVM, modificat prin Regulamentul nr. 12/2005.
Potrivit comunicatului transmis de CNVM, prin adoptarea a
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat, recent, Regulamentul nr. 7/2006, care abroga Regulamentul nr. 2/2005 privind veniturile CNVM, modificat prin Regulamentul nr. 12/2005.
Potrivit comunicatului transmis de CNVM, prin adoptarea acestui act normativ se doreste incurajarea dezvoltarii, in continuare, a pietei de capital din Romania, mai ales in ceea ce priveste admiterea la tranzactionare a valorilor mobiliare, la costuri cat mai reduse. Modificarile aduse de noul regulament vizeaza diminuarea cotelor si tarifelor percepute de CNVM.
Cota din valoarea ofertelor publice de vanzare efectuate in vederea admiterii la tranzactionare pe o piata reglementata a valorilor mobiliare emise de societati comerciale care s-au aflat in proprietatea statului sau care se privatizeaza a fost redusa de la 0,5% la 0,15%.
Cota din valoarea ofertelor publice de vanzare efectuate in vederea admiterii valorilor mobiliare la tranzactionare pe o piata reglementata, altele decat cele emise de societati comerciale care s-au aflat in proprietatea statului sau care se privatizeaza, a fost redusa de la 0,5% la 0,25%. Cota din valoarea ofertelor publice de vanzare efectuate in vederea majorarii capitalului social al unui emitent ale carui actiuni sunt deja admise la tranzactionare pe o piata reglementata a fost redusa de la 0,5% la 0,4%.
Cota din valoarea ofertelor publice de vanzare de obligatiuni emise de autoritati ale administratiei publice centrale din Romania si din alte state a fost redusa de la 0,5% la 0,3%, in vreme ce cota din valoarea ofertelor publice de vanzare de obligatiuni emise de autoritati ale administratiei publice locale din Romania si organisme internationale a fost redusa de la 0,5% la 0,15%.
In ceea ce priveste cota perceputa de CNVM pentru tranzactiile cu obligatiuni, inclusiv cele convertibile in actiuni, si pentru cele cu drepturi de preferinta, a fost mentinuta reducerea la 0,04% a cotei de 0,08%, reducere care a functionat si in anul 2005.
Tariful pentru aprobarea prospectului intocmit in vederea admiterii la tranzactionare pe o piata reglementata, in conditiile in care admiterea nu este precedata de o oferta publica, a fost diminuat de la 10.000 RON la 5.000 RON.
Aceste cote si tarife reduse vor fi valabile pe o perioada de 12 luni de la intrarea in vigoare a Regulamentului nr. 7/2006, adica de la data publicarii acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.