Bursa Romana de Marfuri a organizat, vineri, licitatia publica deschisa cu strigare pentru vanzarea a 10 loturi de floarea-soarelui, soia si porumb, care a insumat o valoare de tranzactionare de peste 900.000 dolari, cu preturi care au crescut in ma
Bursa Romana de Marfuri a organizat, vineri, licitatia publica deschisa cu strigare pentru vanzarea a 10 loturi de floarea-soarelui, soia si porumb, care a insumat o valoare de tranzactionare de peste 900.000 dolari, cu preturi care au crescut in marja 5%-23%.
Pentru cele trei loturi insumand o cantitate de 1.345 tone de la pozitia ''porumb'' s-au inscris sase societati, iar licitatia a inceput cu pretul de pornire de 260 RON/tona. Dupa o evolutie spectaculoasa a preturilor, licitatia a fost adjudecata, pentru fiecare dintre cele trei loturi, la pretul de 306 RON/tona si 320 RON/tona de catre SC AGF Cereal Rumena SRL cu doua loturi si SC Complexul de porci Braila SA cu un lot.
Potrivit BRM, la ''floarea-soarelui'' s-au inscris patru societati, licitatia incepand de la un pret de pornire de 610 RON/tona. Toate cele trei loturi de floarea-soarelui au fost adjudecate de societatea SC Expur SA, la pretul de 645 RON/tona si respectiv 650 RON/tona. Pentru intreaga cantitate s-a obtinut o crestere medie a preturilor cu peste 5 %.
De asemenea, soia a fost tranzactionata in patru loturi, insumand o cantitate de 1.933 tone. S-au inscris patru societati, iar licitatia a inceput cu pretul de pornire de 610 RON/tona. Licitatia a fost adjudecata de societatile SC Expur SA si SC Complexul de porci Braila SA, la pretul de 655 RON/tona si 650 RON/tona. Pentru intreaga cantitate s-a obtinut o crestere medie a preturilor cu aproape 7%.
Cea mai mare valoare de tranzactionare inregistrata in ringul BRM in ultima saptamana, cifrata la 12,9 milioane dolari a fost in cadrul licitatiei ordonate de CFR Calatori, pentru care imbunatatirea de pret a fost de peste 1,1 milioane dolari. In teritoriu, cel mai activ a fost terminalul Iasi, cu o valoare a tranzactiilor de aproape 645.000 dolari. Bursa Romana de Marfuri a desfasurat in ultima saptamana 24 de proceduri de achizitie si vanzare, in valoare totala de aproape 16 milioane de dolari, cu o imbunatatire de pret de 1,3 milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.