Fosta mare stea a handbalului feminin romanesc, Mariana Tarca (foto), actualmente antrenor al echipei Rulmentul Brasov, a depus ieri dimineata, la sediul FRH, un memoriu in care acuza cu vehementa comportamentul necivilizat al antrenorului gruparii S
Fosta mare stea a handbalului feminin romanesc, Mariana Tarca (foto), actualmente antrenor al echipei Rulmentul Brasov, a depus ieri dimineata, la sediul FRH, un memoriu in care acuza cu vehementa comportamentul necivilizat al antrenorului gruparii Silcotub, Gheorghe Tadici, din timpul derby-ului de duminica, castigat de formatia din Zalau, cu scorul de 33-29. Conform antrenoarei liderului Ligii Nationale, Tadici i-ar fi adus injurii pe tot parcursul meciului de la Zalau si precizeaza ca nu poate intelege cum unui antrenor de lot national i se pot tolera iesirile violente pe teren sau la adresa arbitrilor. "A intrat pe teren de nenumarate ori, fugarindu-i pe arbitri. I-a jignit, la fel si pe mine, si a fost la un pas sa ma loveasca. Cu toate ca a fost eliminat cu cartonas rosu, a continuat sa intre in teren", a declarat Tarca pentru Mediafax. Totodata, fosta mare jucatoare a afirmat ca asteapta sa vada sanctiunile pe care FRH le va dicta dupa analizarea memoriului sau. "Daca daneza Anja Andersen a fost sanctionata pentru un lucru mai putin relevant, sunt curioasa ce masuri va lua federatia impotriva antrenorului Gheorghe Tadici. Ma bucur ca partida a fost televizata. In felul acesta a vazut o tara intreaga ce a facut Tadici", a mai spus Tarca, dupa care a adaugat: "I se permite sa jigneasca cluburile adverse, arbitri, antrenori, jucatoare, si toate acestea fara sa pateasca ceva. La echipa nationala poate sa fie civilizat, dar la club nu exista meci in care sa nu timoreze arbitrii si sa nu jigneasca!". Extrem de suparata pe Tadici, care a afirmat si ca este o rusine ca formatia brasoveana sa reprezinte Romania in Liga Campionilor, Tarca a contraatacat: "Cum isi permite? El s-a dus si s-a vandut in acest sezon la Byaasen, in tururile preliminare ale Ligii Campionilor, acceptand sa joace ambele meciuri in Norvegia. Asta nu e o rusine? Apoi a fost eliminat cu Silcotub din Cupa EHF de o echipa din Ankara. Ce cinste a facut el handbalului romanesc la nivel de cluburi in ultimii ani?". In replica, Gheorghe Tadici a spus ca nu doreste sa intre in polemica. "Spun doar atat: sa-si vada intai barna din ochii ei si apoi paiul din ochii altora. Nu intru eu in polemici cu una de teapa ei", a spus sec Tadici. Conform oficialilor FRH, memoriul depus de Tarca la FRH va fi judecat in regim de urgenta, azi, in cadrul Comisiei de Disciplina, iar presedintele Cristian Gatu a declarat ca asteapta cu interes solutionarea cazului. "Las problemele de acest fel din campionatul national pe mana Comisiei de Disciplina. Exista niste reguli, iar deciziile intr-un asemenea caz pot insemna avertismente, amenzi sau suspendari. Cert este ca nu sunt de dorit asemenea incidente in salile de sport", a punctat Gatu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.