Centrul de Training pentru Jurnalisti a organizat sambata, la Bacau, o dezbatere cu tema "Presa independenta - presa responsabila". Proiectul, realizat in parteneriat cu Asociatia Sibiu 2007 si Asociatia Civic Media si finantat de Administratia SUA,
Centrul de Training pentru Jurnalisti a organizat sambata, la Bacau, o dezbatere cu tema "Presa independenta - presa responsabila". Proiectul, realizat in parteneriat cu Asociatia Sibiu 2007 si Asociatia Civic Media si finantat de Administratia SUA, prin intermediul Ambasadei Americane la Bucuresti, se adreseaza in primul rand jurnalistilor din presa locala si lanseaza o dezbatere pe marginea necesitatii implementarii unui cod de etica pentru jurnalisti.
Robert Turcescu, mediatorul dezbaterii, a apreciat ca "se impune ridicarea standardelor de profesionalism, pentru a diferentia presa de calitate de cea tabloidizata". Nicoleta Bichescu, jurnalist la Ziarul de Bacau si corespondent pentru Europa FM, a pledat pentru o mai mare coeziune de breasla a presei bacauane.
Jurnalistii prezenti au remarcat necesitatea implementarii unui Cod de Etica si a infiintarii unui forum de discutii al presei.
Participantii au concluzionat asupra utilitatii unui cod deontologic, dar si a dezbaterii si dialogului, a profesionalizarii presei centrale si locale.
Jurnalistii bacauani si-au anuntat intentia de a infiinta un Club al ziaristilor din judetul Bacau.
In urmatoarele doua luni vor mai fi organizate dezbateri similare la Sibiu, Focsani, Constanta, dezbateri care vor fi moderate de jurnalistii Christian Mititelu, Robert Turcescu, Cristian Turturica, Victor Roncea. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.