Starea de tensiune in randul cadrelor medicale din ambulatoriul Spitalului Coltea creste pe zi ce trece. In data de 10 martie a.c., la sediul unitatii spitalicesti, a avut loc o sedinta la care au participat, printre altii, directorul general al spit
Starea de tensiune in randul cadrelor medicale din ambulatoriul Spitalului Coltea creste pe zi ce trece. In data de 10 martie a.c., la sediul unitatii spitalicesti, a avut loc o sedinta la care au participat, printre altii, directorul general al spitalului, prof. dr. C.R. Popescu, si directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB), conf. dr. Adrian Neacsu. Atunci, s-a stabilit ca va fi demolata cladirea in care functioneaza ambulatoriul Spitalului Coltea, iar personalul si aparatura de aici vor fi mutate in cladirea in care a functionat Sectia exterioara a Spitalului Clinic de Urgenta ''Sf. Pantelimon''. Aceasta presupunea transferarea ambulatoriului Spitalului Coltea, situata pe Str. I.C. Bratianu, nr. 1, sector 3, intr-o cladire ''dezafectata'' situata in Soseaua Pantelimon, nr. 27, sector 2.
''Mutarea'', conform procesului-verbal incheiat in 10 martie a.c., urma sa aiba loc pana la 10 aprilie a.c.. Cadrele medicale din ambulatoriul Spitalului Coltea au fost instiintate despre aceasta decizie in 15 martie a.c.. Acestea sunt revoltate fata de demolarea sediului in care isi desfasoara activitatea si fata de transferarea intr-o cladire aflata in litigiu. In memoriul adresat presedintelui Traian Basescu si ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu, cele 80 de cadre medicale precizeaza ca ''Sectia exterioara a Spitalului <> nu este in totalitate dezafectata, iar cladirea este in litigiu, fiind revendicata de fostii proprietari.
Cladirea in care functioneaza ambulatoriul Spitalului Coltea este in centrul istoric al Bucurestiului, iar Primaria Capitalei a luat decizia de sistare a demolarii oricarei cladiri de acest gen''. Totodata, cadrele medicale de aici sustin ca ambulatoriului ii revin aproape 150.000 de pacienti din sectorul 3: ''In urma mutarii in sectorul 2 noi vom pierde acesti pacienti. In plus, ambulatoriul are 10 specialitati care nu se regasesc in spital, iar medicii de aici fac consultatii si la patul bolnavilor internati in Spitalul Coltea''. Directorul C.R. Popescu refuza orice discutie pe aceasta tema, reactia sa, ieri, fiind: ''Iesi afara!''.
''Surpriza'' pentru cadrele medicale a venit, ieri, din partea directorului DSPMB, Adrian Neacsu, care ne-a declarat ca ''procesul-verbal din 10 martie a.c. nu mai este, in totalitate, de actualitate. Respectiva cladire va fi demolata, iar in locul ei va fi construita alta noua. Asa prevede si contractul incheiat intre Ministerul Sanatatii si firma Siemens, care se ocupa cu modernizarea, consolidarea si dotarea cu aparatura medicala a spitalului. Am vorbit cu inginerii specialisti care mi-au spus ca in actuala cladire nu pot fi bagate aparatele noi ce vor fi aduse. Cadrele medicale din ambulatoriu vor fi mutate in termen de 90 de zile in alte locatii din centrul Capitalei pe care acum incercam sa le gasim. Cert este ca nimeni nu va fi disponibilizat, iar pacientii nu vor avea de suferit. Dupa construirea noii cladiri, care va dura un an sau doi, vom aduce inapoi cadrele medicale''. Totusi, conform unor surse cladirea nu ar putea fi demolata pentru ca este considerata de patrimoniu. In fine, medicii, asistentele si personalul auxiliar nu stiau, ieri, nimic despre aceasta noua decizie: ''Nu stiam nimic, dar nu suntem de acord sa dezmembreze colectivul. Se pot gasi cateva cabinete in incinta spitalului si pentru noi, asa cum conducerea unitatii spitalicesti a gasit spatii pentru pacienti si pentru alte cadre medicale cand a inceput modernizarea unitatii spitalicesti''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.