Pesedistii au pus tunurile pe ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, si ameninta ca vor readuce in discutie problemele pe care acesta le-a avut in justitie. "Probabil ca vom relua si dosarele pe care el le-a avut in perioada trecuta, sa fie redesch
Pesedistii au pus tunurile pe ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, si ameninta ca vor readuce in discutie problemele pe care acesta le-a avut in justitie. "Probabil ca vom relua si dosarele pe care el le-a avut in perioada trecuta, sa fie redeschise, sa vedem daca chiar el e cel mai indicat sa ne dea lectii si faca criza de autoritate in politica romaneasca vis-a-vis de corectitudine", a precizat Ilie Sarbu (foto). El a mentionat ca este vorba despre patru dosare penale la care, pe vremea guvernarii PSD, s-a dat neinceperea urmariri penale. La randul sau, presedintele PSD Mircea Geoana a spus, ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca ministrul Gheorghe Flutur va primi un raspuns din partea PSD, inclusiv in zona juridicului, pe masura declaratiilor pe care le-a facut la adresa acestei formatiuni politice. "Am vorbit despre declaratiile absolut incalificabile pe care ministrul Flutur le-a facut in week-end.
Avertisment la Agricultura
Aceste declaratii generalizatoare si jignitoare la adresa PSD nu pot sa ramana fara raspuns politic si chiar juridic din partea PSD", a precizat Geoana. El a precizat ca pe zona agriculturii a aparut un stegulet galben, existand posibilitatea activarii unei clauze de salvgardare care ar putea avea efecte devastatoare in privinta banilor pe care agricultura romaneasca urmeaza sa-i primeasca. "In numele PNL, ministrul Flutur ataca tot timpul, desi e cel mai slab ministru al Agriculturii care a existat in Romania postrevolutionara. Nu se poate ca un ministru care a ratat tot in agricultura sa faca pe filozoful si sa ne spuna noua ce trebuie sa facem, in timp ce Romania este singura tara in care pasarile migreaza si iarna. Altfel nu imi explic cum s-a intins gripa aviara intr-un moment in care pasarile calatoare nu mai calatoreau de mult", a comentat Mitrea. Vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur a apreciat, sambata, la Radauti, ca PSD incearca sa nu se destrame, prin folosirea de "super-glue Iliescu", dar considera ca spargerea formatiunii social-democrate ar fi o actiune de salubrizare a spatiului politic. Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca a constatat ca "oastea de stransura" a PSD se destrama in fiecare zi.
Mai bland ca realitatea
Liberalul Flutur a replicat parlamentarilor PSD, sustinand, intr-un comunicat de presa, ca referirile sale la acest partid "sunt blande fata de realitate". "Senatorul PSD Mircea Geoana este presedintele unui focar de coruptie, in care n-a avut niciodata curajul sa ia masuri serioase de curatenie. Tot ceea ce face sunt sedinte lungi si dese de terapie de grup, cu scopul de a domoli frustrarile liderilor PSD, gata sa se devoreze unii pe altii", se arata in document. In ceea ce priveste situatia agriculturii, ministrul sustine ca abordarea din perioada 2001-2004 "avea legatura mai mult cu politica de tip pomana si de tip IAS decat cu modernizarea agriculturii si cu dezvoltarea rurala". "In ceea ce-l priveste pe senatorul Ilie Sarbu, singurul lucru pe care lumea si-l mai aminteste din mandatul sau la Ministerul Agriculturii e participarea la o vanatoare de Craciun", spune Flutur. Referitor la situatia legata de gripa aviara, liberalul sustine ca atat cetatenii, cat si Comisia Europeana au apreciat reactia prompta a autoritatilor, "asa ca opiniile secretarului general PSD sunt total irelevante". "Deputatul Miron Mitrea mai trage probabil cateva sageti inainte de a fi tras pe linie moarta in partid. Consider deci ca e nevoie ca PSD sa ramana in carantina politica si ca acest partid trebuie tinut departe de actul de guvernare", mai spune Flutur.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.