Godell, haimanaua talentata a targului, s'a lasat de vagabondaj si a purces la treaba. Lucrul oricat ar parea de curios e perfect verosimil. Godell lucreaza asiduu. Expozitia ce o anunta de pasti, nu al calului, promite a fi o revelatie. Sarja lui Go
Godell, haimanaua talentata a targului, s'a lasat de vagabondaj si a purces la treaba. Lucrul oricat ar parea de curios e perfect verosimil. Godell lucreaza asiduu. Expozitia ce o anunta de pasti, nu al calului, promite a fi o revelatie. Sarja lui Godell nu e rautacioasa. Caricatura sa nu e epigramatica, adica nu biciuieste defectul sau viciul. Genul lui Godell, ca sa spunem asa, e anecdotic, cu alte cuvinte el desprinde din subiect caracteristica din fiecare zi. Nu nasul lung si piciorul mare, ci obisnuinta regulata a omului, pentru el e ceva natural, iar pentru caricaturist prilej de anecdota. Godell nu lucreaza cu penita muiata in venin si nici nu vrea sa moralizeze. Se amuza fara sa supere. Ca si cum ar spune un haz despre cineva. Am vizionat parte din lucrarile lui Godell. Subliniem ca Godell e plin de progres. Linia e ferma, clara iar abuzul de culori, atat de frecvent, a disparut.
Godell e in linia marilor caricaturisti ai Iasului, care intotdeauna a avut cautare. Lenesul Godell s'a pus pe harnicie. Ziua intreaga, noaptea e intruvabil, caricaturistul nostru deseneaza de zor, sarjeaza cu sete de antropofag desi Godell e vegetarian inca de la intarcat...
Iesenii avem convingerea, isi vor descreti fruntile o clipa in fata expozitiei lui Godell si vor uita putin de grija si alean.
Numai sa nu uite ca tablourile mai trebuiesc si cumparate.
ZIUA, 28 martie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.