Fotbalistii de la Steaua si de la Rapid vor intra joi pe teren purtand tricouri cu inscriptii anti-discriminatorii si bannere pe care se va citi "Lasa rasismul in off-side!", mesajul unei campanii de prevenire a rasismului in sport initiata de Consil
Fotbalistii de la Steaua si de la Rapid vor intra joi pe teren purtand tricouri cu inscriptii anti-discriminatorii si bannere pe care se va citi "Lasa rasismul in off-side!", mesajul unei campanii de prevenire a rasismului in sport initiata de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). "Joi vom initia campania <<Lasa rasismul in off-side!>>". Rapid si Steaua, care se intalnesc joi in sferturile de finala ale Cupei UEFA, au fost de acord ca jucatorii sa poarte, la incalzire sau la iesirea pe teren, tricouri pe care este inscriptionat acest mesaj. In plus, la fotografia oficiala de la inceputul meciului, fiecare echipa va iesi din tunel cu un banner cu aceeasi inscriptie", a declarat ieri presedintele CNCD, Csaba Ferenc Astalosz. Acesta a tinut sa precizeze ca, "in repetate randuri", a atras atentia asupra problemei rasismului si dicriminarii pe stadioane, apreciind ca ar fi trebuit luate masuri "mai drastice" fata de cei ce recidiveaza in a scanda trivialitati si sloganuri rasiale pe stadioanele de fotbal, pentru ca fenomenul sa poata ramane sub control. Seful CNCD considera ca Dinamo si FC Farul au fost sanctionate prea bland in urma incidentelor din timpul meciului disputat sambata. Astalosz si-a manifestat speranta ca Romania sa nu aiba de suferit, in procesul de integrare in Uniunea Europeana, in urma meciului de joi, din Cupa UEFA, dintre Steaua si Rapid. "Acest meci fiind organizat de UEFA va avea parte de observatori europeni (n.r. - englezul Peter Jones), care sunt mult mai exigenti decat cei ai forurilor fotbalistice romane, care nu vor fi dispusi sa bage gunoiul sub pres, asa ca va trebui sa avem mare grija", a apreciat Astalosz. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.