Un reputat jurnalist de televiziune, Pavel Seremet, seful Departamentului de proiecte speciale din cadrul Canalului Unu, interpelat sambata, la Minsk, sub acuzatia de huliganism marunt, dus la sediul Ministerului de Interne si apoi internat in spital
Un reputat jurnalist de televiziune, Pavel Seremet, seful Departamentului de proiecte speciale din cadrul Canalului Unu, interpelat sambata, la Minsk, sub acuzatia de huliganism marunt, dus la sediul Ministerului de Interne si apoi internat in spital, a relatat modul in care a fost tratat. Conform Komersant, in momentul arestarii, jurnalistului i-au fost retinute documentele si lucrurile personale. Totusi, unul dintre pacienti i-a dat un telefon mobil, astfel incat a reusit sa ia legatura cu publicatia mentionata. Seremet a declarat ca a fost retinut sambata in jurul pranzului de agenti ai serviciilor de ordine. A fost urcat intr-un microbuz si batut in coaste, rinichi si picioare. Ziaristul a precizat ca leaga retinerea sa de declaratiile politice formulate in legatura cu alegerile prezidentiale din Belarus. "Se pare ca acest lucru nu a fost pe placul autoritatilor de la Minsk. Aici, fiecare ziarist sau activist social al carui punct de vedere nu coincide cu cel al autoritatilor este considerat o amenintare", a spus el. Culmea tupeului, duminica seara, televiziunea din Belarus a dat publicitatii o declaratie a medicului sef al spitalului unde se afla internat ziaristul, sustinand ca "examinarea lui Seremet nu a dus la descoperirea vreunor lovituri, el fiind diagnosticat cu anghina". (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.