Piata valutara a fost ieri deosebit de calma, dealerii nedorind sa riste in ziua in care BNR a anuntat mentinerea dobanzii de politica monetara la 8,5%/an.
In aceste conditii cursul mediu al euro a coborat de la 3,5105 lei, la finele saptamani
Piata valutara a fost ieri deosebit de calma, dealerii nedorind sa riste in ziua in care BNR a anuntat mentinerea dobanzii de politica monetara la 8,5%/an.
In aceste conditii cursul mediu al euro a coborat de la 3,5105 lei, la finele saptamanii trecute, la 3,5062 lei, pe o piata unde cotatiile s-au miscat foarte putin, fata de zilele trecute cand culoarul a fost chiar si de peste 3 bani.
Piata valutara s-a deschis la cotatii de 3,5090 - 3,5140 lei, dupa care ele s-au inscris intr-un culoar cuprins intre 3,5040 si 3,5125 lei. "Piata a fost deosebit de calma. In asteptarea BNR nivelul vanzarilor a fost usor mai ridicat decat cel al cumpararilor. Ramane de vazut daca dobanda de 8,50% va multumi fondurile speculative sau acestea vor cauta noi plasamente pe alte piete mai profitabile", explica un dealer bancar.
Cursul dolarului a coborat de la maximul ultimei luni, de 2,9321 lei, valoarea atinsa vinerea trecuta, la 2,9152 lei. La aceasta scadere au contribuit evolutiile de pe piata autohtona si internationala.
Paritatea euro/dolar a stagnat ieri in culoarul foarte ingust cuprins intre 1,2018 si 1,2058 dolari, dupa ce vinerea trecuta el urcase de la un minim de 1,1953 la 1,2046 dolari.
La fel ca pe piata romaneasca investitorii au fost prudenti, ei asteptand intalnirea de astazi a comitetului monetar al Rezervei Federale americane, dupa ce saptamana trecuta datele usor negative din domeniul constructiilor din SUA au creat premisele pentru stoparea majorarii dobanzii de referinta americana la 5%. Majoritatea analistilor asteptau pentru astazi o crestere a dobanzii de la 4,50 la 4,75%.
Pe piata londoneza a aurului uncia de aur a urcat de la 557 dolari, valoare atinsa vineri seara, la 564 dolari, ieri dimineata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.