Presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea (foto stanga), a declarat ca "este greu de gasit o explicatie" la decizia luata de Comisia de Disciplina a FRF, care a hotarat ca Dinamo sa joace doua meciuri cu portile inchise in
Presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea (foto stanga), a declarat ca "este greu de gasit o explicatie" la decizia luata de Comisia de Disciplina a FRF, care a hotarat ca Dinamo sa joace doua meciuri cu portile inchise in urma incidentelor provocate de propriii suporteri la partida cu FC Farul, de la Constanta (clubul a primit si o amenda de 2000 de euro). Badea sustine ca atat convocarea Comisiei de Disciplina, cat si deciziile luate au fost pripite, in conditiile in care nu exista timpul necesar pentru evaluarea probelor existente. "Daca vrem sa corectam unele deficiente, ar trebui sa acordam mai mult timp si efort. Nu s-au putut verifica toate documentele si asculta toate partile implicate, mai ales ca la sedinta nu a venit nici un reprezentant al clubului", a precizat Badea. Oficialul dinamovist a afirmat ca hotararile luate nu sunt in conformitate cu reglementarile Ordonantei 11, privind combaterea violentei in sport. "Nu poti sa rezumi incidentele de la acest meci la simple paragrafe de text. Cluburile au fost anuntate de prevederile ordonantei 11, dar comisiile judeca dupa regulamentele vechi, care nu au fost puse in concordanta cu noile reglementari", a mai spus Badea, care sustine ca evacuarea suporterilor dinamovisti a fost nejustificata. Badea crede ca decizia Comisiei de Disciplina ar fi fost corecta daca meciul s-ar fi jucat pe Stadionul "Dinamo". "Daca meciul se juca pe arena lui Dinamo, suspendarea era fireasca, dar atat timp cat partida s-a disputat pe un stadion unde Dinamo nu avea nici o responsabilitate, e greu de gasit o explicatie", a declarat Badea, contrazis insa de Valentin Alexandru, secretarul general al LPF: "Regulamentul prevede asemenea sanctiuni si pentru echipa oaspete, in cazul in care suporterii ei se manifesta violent". La randul sau, directorul general al FC Dinamo, Gigi Netoiu, a declarat ca decizia este nedreapta. "Nu este normal sa iei asemenea masuri fata de Dinamo, cand Dinamo nu a avut nici un fel de responsabilitate. Cu ce suntem noi vinovati, Dinamo si jucatorii? Noi nu am venit la razboi, am venit sa jucam", a mai spus Netoiu, care l-a acuzat pe patronul constantenilor, Gheorghe Bosanceanu, de incitare la violenta. "Nu este normal ca Bosanceanu si liderul galeriei din Constanta sa incite la violenta cu doua, trei zile inainte de meci. Sa spuna ca sunt meciuri aranjate, ca jucatorii au fost luati de nu stiu ce antrenor sau de Buduru, care a fost acum zece ani la Constanta. Nu se poate ca, in 2006, conducatorii sa faca asemenea declaratii chiar si in ziua meciului", a mentionat Netoiu. (MIG)
"PCH" si "PS" cer anchetarea jandarmilor
Fanii lui Dinamo au transmis ieri, prin intermediul site-ului lor oficial, doua comunicate prin care solicita ca Parchetul Militar sa se autosesizeze cu privire la modul in care Jandarmeria a actionat la Constanta, la partida FC Farul - Dinamo. "Peluza Catalin Haldan" sustine ca suporterii identificati de politie in gara nu fac parte din galerie, venind pe cont propriu la meci. De asemenea, "PCH" precizeaza ca nici un suporter al lui Dinamo nu s-a aflat sub influenta alcoolului. La randul sau, "Peluza Sud" precizeaza ca suporterii dinamovisti au fost provocati de jandarmi si ca notiunea de evacuare a fost confundata cu o baie de sange. "PS" sustine ca fanii lui Dinamo nu au aruncat cu scaune (!) si neaga orice incidente cu jandarmii, acuzate de un comunicat oficial al Jandarmeriei Romane. "Vis-a-vis de comunicatul Jandarmeriei Romane, dorim sa precizam ca accesul membrilor Peluzei Sud a fost facut numai dupa ce toti membrii Peluzei Nord au intrat in sectorul lor si deci nu au existat nici un fel de contre, nici in afara sau in incinta stadionului si nici pe drumul care leaga cele doua orase", se precizeaza in comunicatul "Peluzei Sud". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.