Volumul total al tranzactiilor pe Internet prin carduri Visa in si din Romania a atins, anul trecut, 12,4 milioane dolari. Aceasta reprezinta o crestere cu 160,8% fata de anul 2004, informeaza un comunicat al Visa. Romania a inregistrat cea mai mare
Volumul total al tranzactiilor pe Internet prin carduri Visa in si din Romania a atins, anul trecut, 12,4 milioane dolari. Aceasta reprezinta o crestere cu 160,8% fata de anul 2004, informeaza un comunicat al Visa. Romania a inregistrat cea mai mare crestere, fiind urmata de Serbia si Muntenegru (149,7%), Bulgaria (126,7%) si Croatia (84%). In perioada de raportare, numarul acestor operatiuni a crescut cu 264,5%, ajungand la 126.352 de tranzactii prin carduri Visa. "Aceste cifre arata ca detinatorii de carduri Visa au castigat tot mai multa incredere in aceasta metoda de plata. Suntem siguri ca evolutia pozitiva va fi inregistrata si in viitor atat in Romania, cat si in intreaga regiune", a declarat vicepresedintele Visa International CEMEA, Catalin Cretu.
Pe total regiune CEMEA (Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa), tranzactiile pe Internet prin intermediul cardurilor Visa au atins 474 milioane dolari, dublu fata de cifrele din 2004. Dintre tarile vecine incluse in regiunea CEMEA, Bulgaria conduce in clasament, cu o valoare totala a tranzactiilor de comert electronic de 14 milioane dolari, in timp ce Croatia si Serbia-Muntenegru au inregistrat valori de 2 milioane si respectiv 4 milioane dolari.
La sfarsitul anului 2005, Visa a raportat peste 3,6 milioane de carduri, reprezentand o crestere de 28%. Totalul cheltuielilor prin carduri Visa s-a ridicat la aproximativ 4,87 miliarde dolari la sfarsitul anului 2005 - o crestere de 73%. Numarul total de tranzactii a ajuns la 60 de milioane, cu 24% mai mult decat la sfarsitul anului 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.