Economistul sef al Bancii Mondiale, Aristomene Varoudakis a declarat, surprinzator, ca Turcia va avea un succes mai mare in Uniunea Europeana decat noi. Desi exista voci importante in UE care sustin ca in Uniune nu este loc pentru Turcia, iar cei mai
Economistul sef al Bancii Mondiale, Aristomene Varoudakis a declarat, surprinzator, ca Turcia va avea un succes mai mare in Uniunea Europeana decat noi. Desi exista voci importante in UE care sustin ca in Uniune nu este loc pentru Turcia, iar cei mai optimisti dau un termen de 10-15 ani pana la aderarea acestei tari, Varoudakis a afirmat ca Turcia va avea un succes economic mai mare decat multe tari membre si, in special, decat Romania si Bulgaria.
Potrivit oficialului Bancii Mondiale, citat de Turkish Press, Turcia are un potential economic foarte mare care se va releva in anii urmatori. Varoudakis sustine ca Turcia chiar si astazi are mai mare succes economic in unele domenii decat Romania si Bulgaria, insa, a adaugat el, va trebui sa incheie reformele structurale si sa mentina o crestere economica sustenabila.
Amintind ca economia turca a aratat performante puternice incepand cu anul 2002, Varoudakis a spus ca exporturile si productivitatea au crescut datorita unei cresteri economice sustenabile, iar capitalul strain intrat in tara a ajuns la sume importante.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.