Copia autorizata a statuetei "Rugaciunea" a lui Constantin Brancusi, in valoare de aproximativ 200.000 de euro, a fost furata, in noaptea de duminica spre luni, din Cimitirul Dumbrava din Municipiul Buzau. Lipsa statuetei a fost observata de administ
Copia autorizata a statuetei "Rugaciunea" a lui Constantin Brancusi, in valoare de aproximativ 200.000 de euro, a fost furata, in noaptea de duminica spre luni, din Cimitirul Dumbrava din Municipiul Buzau. Lipsa statuetei a fost observata de administratorul cimitirului, Vasile Radu. "Am ajuns la 7.30, cand am facut un rond al cimitirului. Am mers pe aleile principale, iar la 8.00 m-am indreptat catre statuie. Am observat ca nu mai era pe soclu. Am anuntat Politia si conducerea Urbis Serv, societatea care are in grija cimitirele", a declarat administratorul cimitirului. Potrivit directorului Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, Calin Ghetu, valoarea statuetei, care este din bronz, este de circa 150.000-200.000 de euro. La fata locului s-a deplasat o echipa de ofiteri din cadrul serviciilor Judiciar si Furturi din Politia municipala Buzau, care a strans amprente si date pentru identificarea hotilor. (G.T.)
Captura de bijuterii
Politistii de frontiera de la Siret au descoperit, la sfarsitul saptamanii trecute, ascunse intr-un autoturism care urma sa iasa din tara, peste 400 de inele din bronz, in greutate de 8,1 kilograme, care urmau sa fie comercializate in Franta. Potrivit IGPF, bijuteriile se aflau intr-un autoturism VW inmatriculat in Franta si condus de Constantin M., de 53 de ani. Barbatul a declarat ca inelele sunt confectionate din bronz, ca le-a achizitionat la un pret derizoriu, dintr-o piata din Bucuresti, pentru a le vinde intr-un bazar din Paris. De asemenea, la controlul vamal s-a constatat ca soferul autoturismului, care are domiciliul in Ilfov, a prezentat o Carte Verde falsificata, avand contrafacute numele si insemnele unei societati de asigurari franceze. (G.T.)
Accident provocat de un militar
Un tanar de 22 de ani a murit, iar alte patru persoane au fost ranite, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce masina in care se aflau a intrat intr-un cap de pod, in localitatea bistriteana Uriu. La volanul autoturismului se afla militarul Laurentiu Daniel Chiran, de 25 de ani, angajat pe baza de contract la UM 01331 Bistrita. In localitatea bistriteana Uriu, soferul a pierdut controlul volanului, masina intrand intr-un cap de pod. In urma impactului, unul dintre pasageri, Gicu Marius L., de 22 de ani, a decedat, iar alti trei pasageri au fost raniti, in timp ce militarul a suferit rani usoare. Potrivit UM 01331, capitanul Mihai Marandel, cauzele producerii accidentului sunt cercetate de Politia Rutiera a orasului Beclean si o comisie a UM 01331 Bistrita. (G.T.)
Impuscata de nepot
Un copil in varsta de noua ani, din Craiova, si-a impuscat mortal matusa, de 66 de ani, cu un pistol marca Geco, calibrul 5,6 mm. Politistii au precizat ca arma ii apartine fiului victimei, unchiul copilului. Daniel Florin B., elev in clasa a VIII-a, a gasit pistolul in casa unchiului sau din comuna doljeana Bratovoesti si a inceput sa se joace cu el. Accidental, arma s-a descarcat, iar mama proprietarului acesteia, Floarea Florea a fost impuscata mortal. O echipa de anchetatori formata din politisti judiciari si procurori criminalisti investigheaza circumstantele producerii accidentului. Elevul nu va putea fi pus sub acuzare din cauza varstei si, deci, a lipsei de discernamant. De altfel, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, magistratul Cristina Fota Barbulescu, a declarat ca nici o persoana nu va putea fi pusa sub acuzare in acest caz. (G.T.)
Hot ranit de politisti
Doi hoti de fier vechi au fost prinsi de politistii de la Biroul de Politie TF Bucuresti - Triaj, la sfarsitul saptamanii trecute, oamenii legii reusind sa recupereze 300 kg de fier vechi. Potrivit Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, cei doi hoti Dumitru G., in varsta de 36 de ani, si Nicolae B., in varsta de 42 de ani, au fost surprinsi de politisti cand incercau sa incarce fier vechi intr-un autoturism, impreuna cu alte 15 persoane. La vederea oamenilor legii, hotii au devenit violenti, motiv pentru care politistii au folosit armamentul din dotare, ranindu-l usor pe Nicolae B.. Acesta din urma a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenta "Floreasca", iar cercetarile sunt continuate cu cei in cauza in libertate, sub acuzatia de furt calificat. (V.R.)
Incendiat de fiu
Doi buzoieni, tata si fiu, au ajuns la spital cu arsuri, in urma unui scandal provocat de intocmirea unui act de vinzare-cumparare. Conflictul a avut la baza neintelegeri din cauza intocmirii unui act de vanzare-cumparare a unei locuinte din zona Nehoiu. Potrivit IPJ Buzau, conflictul, izbucnit in locuinta, a degenerat rapid, iar barbatul mai tanar, in varsta de 38 de ani, din Nehoiu, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a inceput sa il loveasca pe tatal sau, in varsta de 66 de ani. Ulterior, conflictul s-a mutat in curte, unde barbatul mai tanar s-a stropit cu benzina dintr-o sticla pe care o avea asupra sa pentru a alimenta o drujba, turnand combustibil si pe tatal sau. Tanarul a aprins apoi o bricheta, astfel ca atat el, cat si tatal sau au luat foc. Barbatul de 66 de ani a suferit arsuri de gradul I si a fost internat in Spitalul Orasenesc Nehoiu, iar fiul sau a ajuns la Spitalul Judetean Buzau, cu arsuri pe fata de gradele II si III. (Mediafax)
Elev spanzurat
Un elev in varsta de 14 ani din comuna harghiteana Joseni s-a spanzurat in podul grajdului din gospodarie, el lasand un bilet in care si-a motivat gestul prin faptul ca ii era dor de tatal sau, care s-a sinucis in urma cu cativa ani. S.Z., in varsta de 14 ani, a fost gasit, la sfarsitul saptamanii trecute, de mama lui, spanzurat in podul grajdului din gospodarie. Adolescentul s-a spanzurat cu o franghie de o grinda, iar la fata locului a fost gasit un bilet in care acesta isi motiveaza gestul prin faptul ca nu a mai suportat dorul de tatal sau, care se spanzurase in anul 2000. Baiatul locuia impreuna cu mama lui, care s-a recasatorit dupa moartea sotului ei. La examinarea exterioara a trupului copilului nu au fost constatate urme de violenta. (G.T.)
Patru morti in Buzau
Patru persoane au murit, ieri, in urma unui accident de circulatie produs la limita dintre judetele Buzau si Ialomita, in afara localitatii buzoiene Caldarusanca. Politistii sustin ca cele patru persoane au decedat in urma impactului intre un autoturism VW Passat, cu numar de Suceava, si un taximetru - o Dacia Solenza inmatriculata in Iasi. Singurul supravietuitor al accidentului a fost soferul taximetrului, care a fost transportat de urgenta la un spital din Urziceni. De asemenea, este posibil ca cei din taximetru sa fie cetateni straini, intrucat politistii au descoperit pasapoarte cu data de intrare in tara pentru ziua de luni, 13 iunie. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.