Seful firmei care asigura paza Agentiei Domeniilor Statului si agentul care era de serviciu joi seara, atunci cand presedintele institutiei, Barna Tanczos, a fost injunghiat de Alecu Chitaru, au fost amendati de Politie. Potrivit Directiei Generale d
Seful firmei care asigura paza Agentiei Domeniilor Statului si agentul care era de serviciu joi seara, atunci cand presedintele institutiei, Barna Tanczos, a fost injunghiat de Alecu Chitaru, au fost amendati de Politie. Potrivit Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, societatea de paza avea un dispozitiv format din doua posturi de paza neinarmate, permanente. Agentii erau avizati de Politie pentru executarea serviciului de paza. Din verificarile facute de Serviciul Politiei de Ordine Publica a rezultat ca, in momentul producerii evenimentului, in postul de paza "control acces persoane" era un agent. Acesta ar fi trebuit sa il inregistreze pe Chitaru in registrul de acces persoane, lucru pe care nu l-a facut. In consecinta, agentul a fost amendat de politistii Sectiei 3. De asemenea, seful firmei a fost sanctionat contraventional cu amenda, de Serviciul Politiei de Ordine Publica, pentru nerespectarea Regulamentului de Organizare si Functionare a societatii.
Chitaru nu a putut fi oprit de agentii de paza
Pe de alta parte, directorul adjunct al firmei de paza, Sicuro Invest SRL, Mihai Mercan, a declarat, citat de Mediafax, ca agresorul a intrat in institutie conform protocolului, si-a lasat buletinul si a primit o legitimatie magnetica de acces. Potrivit lui Mercan, barbatul era calm si nu a dat de banuit ca va actiona in acest fel. El a trecut pe la secretariatul institutiei, unde a asteptat doua ore ca sa fie primit. Mercan a explicat ca, din locul in care era, omul de afaceri avea acces la mai multe birouri si ca, pentru ca agresiunea s-a produs intr-un timp foarte scurt, agentii nu au avut timp sa intervina. Directorul a apreciat ca angajatii firmei de paza au avut o vinovatie la iesirea lui Chitaru din sediu. Cand a parasit biroul presedintelui ADS, acesta avea cutitul in mana. In plus, Chitaru este un om voinic, care are in jur de o suta de kilograme, greu de oprit. Un angajat al societatii de paza a incercat sa-l retina, dar a ramas cu paltonul acestuia in mana. Apoi cineva din institutie i-a pus o piedica, iar in parcare a avut loc o incaierare, insa nu a putut fi oprit sa plece, a mai precizat Mercan.
Injunghiat in spate
Alecu Chitaru a venit joi la sediul ADS, nemultumit de modul in care i-au fost solutionate solicitarile. El a intrat in audienta la Barna Tanczos dupa aproximativ doua ore de asteptare pe holul institutiei. In timpul unei discutii cu Barna, Chitaru s-a enervat si a scos, din servieta, un cutit cu care l-a lovit in spate pe seful ADS. Barna a inceput sa strige dupa ajutor, iar consilierul acestuia, aflat intr-un birou alaturat, a intervenit si l-a lovit cu un scaun in cap pe agresor. Chitaru a reusit insa sa fuga, trecand de agentii de paza. Dupa ce a ajuns pe strada, el a sunat la Dispeceratul Politiei Capitalei, spunand ceea ce s-a intamplat si a asteptat sosirea politistilor de la Sectia 3. Cand acestia au venit, cutitul cu care omul de afaceri il atacase pe Barna era infipt in pamant. Vineri seara, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare preventiva pentru 25 de zile pe numele lui Alecu Chitaru, sub acuzatia de tentativa de omor. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.