Adrian Nastase a incercat sa adune doritori pentru a se muta, impreuna cu o parte parlamentara a PSD, la PC. Deputatii Florin Iordache si George Baesu au dezvaluit la sfarsitul acestei saptamani faptul ca au fost abordati de Adrian Nastase, care le-a
Adrian Nastase a incercat sa adune doritori pentru a se muta, impreuna cu o parte parlamentara a PSD, la PC. Deputatii Florin Iordache si George Baesu au dezvaluit la sfarsitul acestei saptamani faptul ca au fost abordati de Adrian Nastase, care le-a propus sa plece impreuna la Partidul Conservator. "Am avut o discutie cu Adrian Nastase care a propus sa plecam la PC mai multi parlamentari PSD. Daca mi-a propus mie si domnului Baesu acest lucru, banuiesc ca a mai discutat si cu alti parlamentari", a spus Iordache, citat de Mediafax. Iordache s-a simtit dator sa precizeze ca nu a agreat propunerea lui Nastase si ca intentiile fostului premier vizau "trecerea unui grup mai mare de parlamentari social-democrati la PC si apropierea conservatorilor de Internationala Socialista".
Se baza pe 30 de deputati
Un alt deputat speriat de faptul ca ar putea fi vazut ca un apropiat al lui Nastase, George Baesu, a recunoscut si el ca a facut parte "din cei invitati de Adrian Nastase la o discutie in vederea trecerii intr-un numar cat mai mare la Partidul Conservator". Aflat pe tusa sase luni pentru ca l-a contrat pe Marian Oprisan, George Baesu l-a atacat la baioneta pe Nastase, pentru a mai evita un diferend cu seful baron. Astfel, deputatul PSD a spus despre Nastase ca ar trebui sa plece din partid, pentru ca a incercat sa rupa partidul intr-un moment atat de greu pentru pesedisti. "Cu fiecare zi care trece imi dau seama ca, pentru omul politic Adrian Nastase, dar si pentru PSD, ar fi fost mai bine sa plece din partid. Am fi stiut la acest moment cum stam si am fi stiut ce sa le spunem oamenilor nostri care este conducerea partidului si cu cine sa ne batem", a spus Baesu. Vorbind despre Nastase, acesta a spus ca a incercat sa faca o constructie social-democrata in interiorul PC si ca le-a cerut mai multor deputati si senatori sa paraseasca PSD si sa il urmeze la Partidul Conservator. Baesu a precizat ca nu stie exact pe cati parlamentari se baza Adrian Nastase ca vor pleca din PSD, dar a precizat ca ar fi fost mai multi deputati decat are Partidul Conservator in prezent, mai exact in jur de 30 de deputati.
Mitrea a auzit si el de plan
Secretarul general al PSD Miron Mitrea a declarat si el ieri ca are informatii conform carora Nastase i-ar fi sunat pe liderii PSD Constanta si din alte judete pentru a merge impreuna la Partidul Conservator. "Eu cred ca domnul Voiculescu este un politician abil si nu cred ca s-ar fi multumit sa primeasca in partid un numar neinsemnat de PSD-isti", a spus Mitrea, citat de Mediafax. Mitrea s-a deplasat la fata locului pentru a culege informatii si le-a luat direct de la sursa, baronul de Constanta, Radu Mazare. De altfel, Mazare a dat de inteles ca si el a fost curtat de Nastase, caruia i-a spus "ca nu se grabeste sa ia o decizie". Si tot Mitrea a anuntat ca si-ar dori un congres extraordinar al PSD, insa nu inainte de toamna acestui an. Mitrea a spus ca nu stie daca va mai candida pentru o functie in conducerea partidului, insa a aratat ca la Congres il va sustine pe Geoana pentru postul de lider.
Nu mai vrea in PC
Aflat ieri in comuna Bucov, din judetul Prahova, alaturi de Geoana si Iliescu, pentru a inaugura un proiect cultural, Nastase s-a gandit sa faca si niste declaratii de presa si sa anunte ca deocamdata nu se inscrie in PC. Intrebat daca se va inscrie pana la urma in PC, Nastase a spus: "Raspunsul este "nu" in acest moment". Cat despre platforma social-democrata pe care a initiat-o alaturi de alti noua pesedisti, Nastase a spus, citat de Mediafax, ca vrea ca acest proiect sa se deruleze, "deocamdata, in interiorul PSD". Nastase a pledat din nou pentru un congres extraordinar, precizand ironic ca acesta nu va fi un pericol pentru "scaunele" unora dintre colegii sai. In ceea ce priveste o eventuala revenire la sefia PSD, Nastase a spus ca aceasta este "o problema neimportantai si ca in acest moment evalueaza "modul in care intr-un mod incorect, prin santaj, intr-o intalnire la Otopeni", unii dintre liderii partidului i-au transmis "un anumit mesaj". Si senatorul Ion Iliescu vrea Congres Extraordinar al partidului, pentru a repara ceea ce a stricat Congresul din aprilie 2005. "Eu cred ca se va impune acest lucru", a spus Iliescu, la Antena 3, adaugand insa ca realizarea congresului extraordinar nu este "treaba simpla". In plus, a spus Iliescu, actuala structura de conducere este prea stufoasa. El a dat ca exemplu Consiliul National, care are 500 de membri si a aratat ca si-ar dori ca un astfel de for sa aiba maxim 150 de membri. In schimb, Mircea Geoana a anuntat ieri ca PSD va organiza cu siguranta un congres extraordinar doar in cazul in care vor fi alegeri anticipate.
Iliescu pune parul pe "nesabuiti"
Liderul reincarcat al PSD, Ion Iliescu a sarit la gatul baronilor pesedisti care in ultima perioada au devenit purtatorii de cuvant ai partidului. Vorbind despre faptul ca in ultima vreme controversatii Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, Marian Vanghelie si Marian Oprisan au prins glas, Iliescu a facut apel la "ciocul mic". "S-a creat o stare foarte tulbure, care a ametit foarte multe minti, si sunt oameni care nu stiu sa taca atunci cand trebuie", a spus Iliescu, adaugand ca acestor oameni, pe care nu i-a numit, le place prea mult "sa apara, sa fie vazuti". "Sunt si altii, nu numai cei patru, sunt si altii care in mod nesabuit uneori intervin sa-si dea cu presupusul", a mai spus fostul presedinte. Pe de alta parte, Iliescu a simtit nevoia sa spuna ca a intervenit din nou in viata partidului doar pentru ca l-a vazut la ananghie si pentru ca a primit un semnal de "SOS" din partea pesedistilor. Iliescu a mai spus ca i s-a parut firesc sa intervina si pentru ca a vazut ca Nastase si oamenii apropiati lui sunt impinsi afara din partid.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.