Aproximativ 1.200 de angajati ai fabricii de confectii Mondiala din Satu Mare au intrat in greva generala, dupa o saptamana in care s-au aflat in greva de avertisment. Protestatarii au intrerupt lucrul si au iesit in curtea societatii. Liderul sindic
Aproximativ 1.200 de angajati ai fabricii de confectii Mondiala din Satu Mare au intrat in greva generala, dupa o saptamana in care s-au aflat in greva de avertisment. Protestatarii au intrerupt lucrul si au iesit in curtea societatii. Liderul sindicatului, Maria Bajan, a declarat ca principala revendicare se refera la o majorare salariala de 12,5%, respectiv 40 lei pentru fiecare angajat din productie. Bajan a spus ca fara aceasta indexare salariul de baza nu ajunge nici macar la valoarea salariului minim pe economie. Ultima oferta a conducerii a fost o majorare de 5%, la care urma sa se adauge vechimea in munca. Liderul sindical a mai spus ca angajatii au respins aceasta oferta si vor ramane in greva pana la solutionarea revendicarilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.