Inspectorii scolari generali care nu vor achita cadrelor didactice diferentele salariale stabilite pentru perioada 2001-2004 risca sa nu isi primeasca banii pentru concediu. ''Cine nu plateste restantele salariale ale profesorilor pleaca in concediu
Inspectorii scolari generali care nu vor achita cadrelor didactice diferentele salariale stabilite pentru perioada 2001-2004 risca sa nu isi primeasca banii pentru concediu. ''Cine nu plateste restantele salariale ale profesorilor pleaca in concediu fara bani. Exista judete in care aceste diferente salariale au fost achitate in proportie de peste 90 la suta, ceea ce inseamna ca nu Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) este de vina, ci responsabilii de la nivel local'', a precizat ministrul Educatiei Mihail Hardau.
''In ceea ce priveste plata diferentelor salariale pentru repararea prejudiciilor produse in perioada 2001-2004 in invatamantul preuniversitar, prin calculul gresit al salariilor, MEdC a avut sarcina de a elabora metodologia de plata si de a promova OUG 17/2006. Ambele sarcini au fost indeplinite in luna februarie a.c. In acest moment, efectuarea propriu-zisa a platilor depinde de autoritatile locale si scoli'', sustine Hardau.
Pentru eliminarea eventualelor neintelegeri, MEdC a trimis inspectoratelor scolare judetene o adresa prin care explica modalitatea de obtinere, la nivel local, a fondurilor necesare pentru plata acestor diferente. ''Nu trebuia sa facem noi acest lucru. Fiecare inspectorat scolar trebuia sa faca solicitarea in baza normelor metodologice pe care le-am transmis noi'', a spus ministrul Educatiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.