Cadrele medicale au mai "acordat" trei zile reprezentantilor Ministerului Sanatatii (MS) pentru a stabili din ce motive, in nenumarate unitati spitalicesti, protocolul, semnat la inceputul lunii februarie, intre sindicalisti si MS, nu a fost respecta
Cadrele medicale au mai "acordat" trei zile reprezentantilor Ministerului Sanatatii (MS) pentru a stabili din ce motive, in nenumarate unitati spitalicesti, protocolul, semnat la inceputul lunii februarie, intre sindicalisti si MS, nu a fost respectat.
"Din ceea ce am monitorizat noi reiese ca in cel putin 100 de unitati spitalicesti fie nu au fost acordate tichetele de masa, fie nu au fost acordate al 13-lea salariu sau sporurile salariale. In ceea ce priveste al 13-lea salariu, care trebuia sa ajunga la cadrele medicale pana la sfarsitul lunii februarie a.c., reprezentantii MS ne-au comunicat faptul ca banii au fost trimisi catre spitale, avand in vedere ca fondurile necesare au fost prevazute in bugetul Sanatatii pe acest an.
Totodata, reprezentantii MS ne-au cerut trei zile pentru a verifica in teritoriu daca la spitalele in care nu a fost acordat al 13-lea salariu este o problema de finantare sau este o decizie a directorilor unitatilor spitalicesti", ne-a declarat presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu. Potrivit acestiua, joi va avea loc o noua intalnire a liderilor sindicali cu reprezentantii MS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.