Persoanele care detin certificate de proprietar la Fondul Proprietatea nu au deocamdata posibilitatea sa le vanda inainte de listarea Fondului la Bursa, a declarat presedintele Fondului Proprietatea, Nicolae Ivan. El a precizat ca Guvernul cauta, in
Persoanele care detin certificate de proprietar la Fondul Proprietatea nu au deocamdata posibilitatea sa le vanda inainte de listarea Fondului la Bursa, a declarat presedintele Fondului Proprietatea, Nicolae Ivan. El a precizat ca Guvernul cauta, in prezent, o solutie pentru cei care vor sa-si vanda titlurile inainte de listare, fie prin act notarial, fie prin listarea la bursa a optiunilor sau a drepturilor de conversie a acestor certificate. "Comisia de Buget -Finante din Senat a propus Guvernului sa ia in considerare posibilitatea tranzactionarii titlurilor de despagubire inainte de listarea la bursa a Fondului Proprietatea. Exista mai multe mecanisme alternative", a spus Ivan.
Presedintele Fondului a spus ca in aproximativ zece zile Guvernul va anunta o decizie in acest sens. El a explicat ca nu incurajeaza proprietarii sa-si vanda certificatele, dar nici sa nu le vanda, aceasta responsabilitate fiind numai a lor, insa multe asociatii ale fostilor proprietari si-au exprimat dorinta de a vinde aceste actiuni cat mai curand posibil. Preocuparea administratorilor Fondului consta in atragerea unui numar cat mai mare de investitori interesati sa cumpere aceste actiuni, astfel incat valoarea lor sa nu scada prea mult in detrimentul fostilor proprietari. Fondul Proprietatea a devenit actionar la societatile din portofoliu in data de 28 decembrie 2005, iar in aceasta perioada se actualizeaza registrele actionarilor la societatile respective. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.