Cea mai in forma reprezentanta a handbalului masculin romanesc, HCM Constanta, a capotat, ieri dupa-amiaza, in fata detinatoarei Cupei Spaniei, RCB Valladolid, cu scorul de (19-15), intr-un meci contand pentru turul semifinalelor Cupei Cupelor. Susti
Cea mai in forma reprezentanta a handbalului masculin romanesc, HCM Constanta, a capotat, ieri dupa-amiaza, in fata detinatoarei Cupei Spaniei, RCB Valladolid, cu scorul de (19-15), intr-un meci contand pentru turul semifinalelor Cupei Cupelor. Sustinuti frenetic de peste 2000 de spectatori, care au umplut pana la refuz tribunele Salii Sporturilor de pe Litoral, desi biletul de intrare a fost 200.000 de lei vechi, elevii antrenorului Aihan Omer si-au diminuat, din pacate, sansele de a calificare in finala competitiei, ibericii obtinand un avantaj linistitor pentru retur. Cu portarii Rudi Stanescu (foto) si Mihai Popescu in forma deosebita, gazdele au reusit deseori sa-si surprinda adversarii cu o aparare mobila si avansata, dar mult prea agresiva, fapt care a atras in tabara noastra si nenumarate eliminari de care au beneficiat ibericii in finalul reprizei secunde, cand si-au si asigurat victoria. Si daca dupa primele 50 de minute de joc fanii constanteni, printre care s-a aflat si fiica presedintelui Romaniei, Ioana Basescu, isi puneau doar problema diferentei de goluri, gazdele conducand la un moment dat cu 24-18, ultimele zece minute ale partidei s-au dovedit a fi de cosmar, oaspetii egaland la 28 cu sase minute inainte de fluierul final. In ciuda eforturilor deosebite ale principalilor marcatori ai gazdelor, Sandu Iacob si Florin Nicolae, ibericii s-au instalat la carma jocului prin evolutia de exceptie a campionului mondial Ruben Baia si nu au mai cedat initiativa pana la final. Astfel, desi a evoluat la inaltime timp de 50 de minute, HCM Constanta a fost nevoita sa cedeze victoria in fata elevilor antrenorului Juan Carlos Pastor, care este si selectionerul Spaniei, detinatoarea titlului mondial si vicecampioana a Europei, si sa mai spere doar la o minune pentru returul de la Valladolid.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.