Polirom vine cu un nou proiect editorial inedit pentru piata romaneasca, o colectie de "chick-lit" - fictiune pentru tinere femei, scrisa cu umor si pe un ton personal, ca un fel de confidenta intre doua prietene: autoare si cititoare. Dupa ce Helen
Polirom vine cu un nou proiect editorial inedit pentru piata romaneasca, o colectie de "chick-lit" - fictiune pentru tinere femei, scrisa cu umor si pe un ton personal, ca un fel de confidenta intre doua prietene: autoare si cititoare. Dupa ce Helen Fielding a lansat "Jurnalul lui Bridget Jones" in 1996 si a vandut milioane de exemplare in lumea intreaga, "chick-lit" (de la engl. "chick literature") a devenit o afacere. Unele edituri au creat imprint-uri speciale pentru acest fel de literatura: de pilda, Harlequin a lansat Red Dress Ink, iar Pocket Books - Downtown Press. Cateva titluri au ajuns in fruntea topurilor de vanzari in spatiul anglo-saxon.
La noi, Editura Polirom a testat piata nu numai cu cele doua romane din seria "Bridget Jones", ci si cu "Diavolul se imbraca de la Prada" de Lauren Weisberger si trei titluri de Sophie Kinsella - "Ma dau in vant dupa cumparaturi", "Goana dupa cumparaturi la New York", "La cumparaturi in rochie de mireasa". Toate acestea au aparut, incepand cu 2003, in colectia Biblioteca Polirom. Vanzarile bune au indemnat editura nu numai sa inmulteasca traducerile, ci si sa le individualizeze intr-o colectie cu identitate aparte, numita "CHIC". In librarii se gasesc acum patru carti cu eticheta "CHIC" atarnata de titlu. Moda, dragoste, relatii, barfe, diete - aceste ingrediente se regasesc in diferite proportii in toate cartile aparute. In "Poti sa tii un secret?" de Sophie Kinsella, o fata obisnuita, dar cu mici secrete pe care nu trebuie sa le afle absolut nimeni se apuca sa-i faca cele mai neasteptate destainuiri vecinului de scaun. Convinsa ca avionul in care se afla se va prabusi, ea povesteste cum si-a pierdut virginitatea in timp ce parintii ei se uitau la "Ben Hur", cum si-a mintit iubitul in legatura cu greutatea ei etc. Avionul aterizeaza cu bine. Cand ajunge la birou, Emma afla ca fondatorul companiei la care lucreaza este nimeni altul decat tipul din avion... Potrivit editorilor romani, romanele lui Sophie Kinsella, care si-a castigat notorietatea cu un personaj innebunit dupa cumparaturi, au fost traduse in peste 30 de limbi. Alte doua titluri din noua colectie a Editurii Polirom le sunt deja cunoscute unor cititoare din Romania: "Diavolul se imbraca de la Prada" si "Bridget Jones: La limita ratiunii". Primul descrie cu umor chinurile unei tinere care isi gaseste aparent o slujba de vis, la cea mai mare revista pentru femei, dar care se trezeste terorizata de sefa ei, "diavolul" in persoana. Cel de-al doilea continua povestea britanicei Bridget Jones, care isi da seama ca iubirea nu este un panaceu. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.