Creatorul seriei "Razboiul Stelelor", George Lucas, a cerut Hollywoodului sa isi asume mai multa responsabilitate pentru mesajele pe care le transmite lumii prin intermediul filmelor, transmite BBC News Online. Lucas a descris Statele Unite ca fiind
Creatorul seriei "Razboiul Stelelor", George Lucas, a cerut Hollywoodului sa isi asume mai multa responsabilitate pentru mesajele pe care le transmite lumii prin intermediul filmelor, transmite BBC News Online. Lucas a descris Statele Unite ca fiind "o tara provinciala", cu o cultura care a invadat lumea via Hollywood. El este de parere ca exista o presiune asupra cineastilor pentru ca ei transmit mesaje lumii "cu o voce foarte puternica". "Atata vreme cat a existat un Hollywood vorbitor, acesta a avut un impact major asupra lumii. Hollywoodul arata comportamentul pe care il promovam in aceasta tara, fie el bun sau rau", a precizat Lucas. Regizorul, in varsta de 62 de ani, a declarat ca televiziunea are o influenta la fel de mare ca si filmele, mentionand ca oamenii urmaresc seriale precum "Dallas" - care relateaza povestea unei familii bogate din lumea petrolului - pentru a decide apoi ca vor si ei o viata pe picior mare. "Nu-mi place sa spun asta, dar televiziunea este cel mai popular produs pe care il exportam", a explicat Lucas. Lucas a facut aceste declaratii la San Francisco, unde i-a fost decernata o distinctie din partea Consiliului pentru Afaceri Mondiale. Organizatia, care promoveaza intelegerea problemelor globale, l-a numit pe Lucas "parintele filmului digital" si i-a inmanat "premiul pentru viziune globala". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.