Un roman din trei sufera de disfunctie erectila, iar aceasta problema poate fi intalnita chiar si la tinerii sub 25 ani, categorie unde 20% dintre cei chestionati au recunoscut ca s-au confruntat cu astfel de situatii, arata primul studiu privind sex
Un roman din trei sufera de disfunctie erectila, iar aceasta problema poate fi intalnita chiar si la tinerii sub 25 ani, categorie unde 20% dintre cei chestionati au recunoscut ca s-au confruntat cu astfel de situatii, arata primul studiu privind sexualitatea populatiei active in Romania. Conform acestuia, unul din trei barbati romani au probleme de erectie si discuta acest subiect, alaturi de alte teme privind sexualitatea, cu partenera si prietenii. De altfel, majoritatea partenerilor abordeaza acest subiect intre ei, in timp ce un sfert din romani se adreseaza prietenilor, desi un procentaj ridicat, mai ales femei (21%), afirma ca nu discuta acest subiect cu nimeni, potrivit studiului realizat de AB Research. Majoritatea barbatilor isi incep viata sexuala la 15-18 ani, fata de femei, unde majoritatea indica intervalul de varsta de 19-25 ani. Diferente intre activitatea sexuala la barbati si femei apar si in ceea ce priveste numarul de contacte realizate lunar. Romancele afirma ca au mai putine contacte sexuale decat partenerii lor: majoritatea barbatilor se incadreaza la peste 11 contacte lunar, in timp ce femeile aproximativ 5 in aceeasi perioada de timp. In ceea ce priveste contraceptia, principalele metode sunt prezervativele (29% dintre femei si 36% dintre barbati) si pilulele (29% femei si 24% barbati), in timp ce un procentaj ridicat afirma ca nu folosesc nici un fel de metoda contraceptiva (18% femei si 22% barbati). Disfunctia erectila este o problema recunoscuta de 35% dintre barbati. Dintre cei care isi recunosc problemele, numai 34% afirma ca s-au consultat, fie cu partenera (57%), fie cu un medic (43%). Majoritatea celorlalti (57%) refuza in continuare sa deschida acest subiect in viitor. Romanii afirma ca principalele cauze externe ale disfunctiei erectile sunt stresul si oboseala (43%), urmate de fumat (18%) si alcool (10%). Unul din patru barbati pune problemele de erectie pe seama varstei, iar 14% dau vina pe partenera. Medicul Nicolae Calomfirescu, presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania, a declarat, cu prilejul lansarii studiului, ca, de fapt, nu exista nici un individ care sa nu fi avut macar un esec sexual. "Ceea ce conteaza este atitudinea fata de acest esec, modul in care este el abordat", a adaugat specialistul.
Studiul lansat ieri de a fost realizat de AB Research, compania Pfizer si Asociatia pentru Medicina Sexualitatii din Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.