Privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) va aduce statului roman intre 800 de milioane si un miliard de euro, a apreciat, ieri, Sorin Vasilescu, consilier in cadrul Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), in cadrul unui forum e
Privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) va aduce statului roman intre 800 de milioane si un miliard de euro, a apreciat, ieri, Sorin Vasilescu, consilier in cadrul Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), in cadrul unui forum economic Romania-China, transmite Rompres. Vasilescu a precizat ca Romania va atrage in acest an investitiile straine directe cuprinse intre 5,8 - 6,2 miliarde de euro, din care 2,2 miliarde de euro provin din privatizarea Bancii Comerciale Romane, intre 800 de milioane si un miliard de euro din privatizarea CEC, iar restul de aproximativ trei miliarde de euro ar putea fi in principal investitii "de la zero", respectiv asa-numitele investitii "greenfield". Potrivit consilierului ARIS, din 2001 valoarea cumulata a investitiilor straine directe a depasit 20 de miliarde de euro, unul din cele mai ridicate niveluri din sud-estul Europei, dar inca departe de investitiile din Polonia, Ungaria sau Cehia, care au atras in acest interval circa 60 de miliarde de euro fiecare. Domeniul preferat de investitori in Romania este cel industrial, care a atras 52% din volumul investitiilor, urmat de servicii, in timp ce comertul se situeaza pe locul trei. Reprezentantul ARIS le-a prezentat membrilor misiunii economice chineze care participa la forum o radiografie a economiei romanesti in anul 2005 si a subliniat, printre avantajele oferite de mediul autohton de afaceri, un regim fiscal favorabil, piata mare de desfacere si forta de munca instruita. China se afla pe locul 17 in clasamentul investitorilor straini din Romania. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.