Seful galeriei steliste, Gheorghe Mustata si ceilalti 13 membri ai clanului Rosca, retinuti in urma cu doua zile de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT), din cadrul Parchetului General au fost
Seful galeriei steliste, Gheorghe Mustata si ceilalti 13 membri ai clanului Rosca, retinuti in urma cu doua zile de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT), din cadrul Parchetului General au fost arestati preventiv, ieri, pentru 29 de zile, de judecatorii Sectiei II Penala a Tribunalului Bucuresti. Mustata este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, complicitate la tentativa de omor calificat si ultraj contra bunelor moravuri. Sedinta de judecata in care cei 14 au fost audiati a fost una maraton, incepand in urma cu doua zile si incheindu-se ieri, dupa ora pranzului. Desi a fost o sedinta de consiliu, asa cum prevede procedura pentru emiterea mandatelor de arestare, rudele si sustinatorii membrilor clanului au stat pe tot parcurul procesului pe holurile Tribunalului. Potrivit Parchetului instantei supreme, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si au solicitat instantei de judecata emiterea unor mandate de arestare fata de 14 persoane acuzate de initierea si constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup.
Radu Cristian Rosca, Robert Florin Nica, Emil Mircea Balus, zis "Mircea Nebunut", Alexandru Dinu, alias "Alin Pittbull-ul", Daniel George Albu, cunoscut sub numele de "Pittbull", Gheorghe Mustata, Nicusor Dumitrescu, zis "Bibiloi", Florian Dragomir, alias "Papagalul", Tudor Alecu, cunoscut ca "Joe", Demirel Octav Popescu, zis "Mirel", Bogdan Dumitrache, alias "Crocodilul", Ion Grigore, zis "John" si Cornel Schuster - sunt acuzati ca ar fi autorii mai multor infractiuni specifice criminalitatii organizate: santaj (sub forma taxelor de protectie), tentative de omor, talharii, vatamari corporale "la comanda", recuperarea de datorii reale sau pretinse, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, violare de domiciliu si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Toti membrii grupului au fost retinuti in urma efectuarii a 15 perchezitii ce au avut loc in Bucuresti, sub coordonarea procurorilor DIICOT. Potrivit procurorilor, din datele existente rezulta ca grupul a fost initiat de persoane aflate in anturajul clanului Camataru. Grupul era structurat pe sistem piramidal, principalii exponenti fiind Ion Anghel, cunoscut ca "Coco Anghel", Radu Cristian Rosca si Florin Robert Nica. Din spusele procurorilor, ultimii doi s-au inteles sa formeze" o brigada care sa controleze Capitala". (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.