Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti au scazut ieri in medie cu jumatate de procent. Toti indicii bursieri au inregistrat scaderi usoare, cel mai putin afectati fiind indicii ROTX si BET-FI.
Indicele BET a scazut cu 0,6 la

Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti au scazut ieri in medie cu jumatate de procent. Toti indicii bursieri au inregistrat scaderi usoare, cel mai putin afectati fiind indicii ROTX si BET-FI.
Indicele BET a scazut cu 0,6 la suta, in vreme ce indicele BET-C a scazut cu 0,51 de procente.
Valoarea operatiunilor de la BVB a totalizat 21,7 milioane de lei, fiind tranzactionate peste 57,6 milioane de actiuni.

SIF-urile au scazut la final

Segmentul celor cinci Societati de Investitii Financiare a avut o evolutie calma ieri. In prima parte a sedintei de tranzactionare, cel mai bun rulaj l-a avut SIF 5 Oltenia, emitent care a fost si singurul cu o inchidere a sedintei pe plus. Prima parte a sedintei de ieri a reprezentat o stagnare pentru actiunile celor cinci Societati de Investitii Financiare. Dintre acestea SIF 2 a raportat, pentru prima parte a sedintei, cea mai mare scadere, cotatia ajungand la 2,39 lei noi pe titlu (-1,2 la suta).
La mijlocul sedintei, actiunile SIF 4 Muntenia au inregistrat o usoara revigorare pe curs, de plus 1,3 la suta pana la 1,6 lei noi pe titlu. A doua jumatate a sedintei a adus schimbari doar pentru SIF 5 Oltenia care a reusit sa isi creasca cotatia, pana la un curs de 2,7100 RON pe titlu, in crestere cu 0,4 procente fata de deschiderea sedintei.
Operatiunile derulate cu cele cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) au totalizat 5,90 milioane de lei.

BRD a dominat segmentul bancar

Cotatia actiunilor BRD Société Générale a scazut ieri cu 1,10 procente, cu toate ca a fost cel mai tranzactionat emitent din piata. Banca a inchis sedinta la 18,00 lei pe actiune, valoarea totala a tranzactiilor fiind de peste 4,5 milioane de lei noi (21 la suta din piata).
Actiunile Bancii Transilvania au fost oprite ieri de la tranzactionare pentru anuntarea convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor in data de 25 aprilie, cand se va discuta majorarea capitalului social al bancii.
Singura crestere consemnata ieri in segmentul bancar a apartinut Bancii Comerciale Carpatica, ale carei actiuni au inchis la 0,6350, cu 1,6 la suta peste cotatia ultimei tranzactii.

Tranzactiile cu actiuni RRC au dominat piata

Actiunile companiei Petromidia (RRC) au dominat din nou sedinta bursiera. In prima parte a zilei, cotatia RRC a coborat initial la 0,0799 RON pe titlu, pentru ca apoi sa revina pe palierul de 0,0800 RON.
Cu toate acestea, titlurile segmentului petrolier au evoluat lent, actiunile SNP Petrom crescut pana la 0,5900 RON, in vreme ce RRC a inchis sedinta la 0,0780 lei noi, in scadere cu 4,41 la suta. Actiunile SNP Petrom au inchis sedinta de tranzactionare de ieri in crestere cu aproape un procent fata de finalul sedintei de miercuri.
Valoarea totala actiunilor tranzactionate pe acest segment a fost de 5,2 milioane de lei noi. Potrivit datelor furnizate de BVB, segmentul petrolier a acaparat ieri aproape 80 la suta din rulajul total al pietei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.