Primaria Sectorului 4 a lansat ieri, impreuna cu Regia Nationala a Padurilor, "Luna Padurii in Varianta Urbana", actiune ce se desfasoara in incinta Colegiului Tehnic "Petru Rares" si la Seminarul Teologic Ortodox. In cadrul operatiunii vor avea loc
Primaria Sectorului 4 a lansat ieri, impreuna cu Regia Nationala a Padurilor, "Luna Padurii in Varianta Urbana", actiune ce se desfasoara in incinta Colegiului Tehnic "Petru Rares" si la Seminarul Teologic Ortodox. In cadrul operatiunii vor avea loc plantari de puieti silvici in curtile celor doua institutii, precum si toate scolile din sector. Initiativa Primariei Sectorului 4 a fost sprijinita cu generozitate de Regia Nationala a Padurilor, care a sponsorizat cu un numar de 500 puieti de tei argintii. "Prin programul <<Luna Padurii in Varianta Urbana>>, intentionam sa atragem atentia locuitorilor Sectorului 4, tuturor bucurestenilor, ca viata si sanatatea lor depinde in mare parte de puritatea mediului, de aerul pe care il respira, intr-un cuvant de suprafata de vegetatie care-i inconjoara. Acest program are drept obiectiv plantarea de puieti forestieri in scolile din sector - incluzand aici si Seminarul Teologic Ortodox - si, implicit, declansarea unor activitati educative in sprijinul naturii. Rolul lui este sa constientizeze tineretul asupra felului in care spatiile verzi, vegetatia, le pot influenta si infrumuseta viata" a declarat primarul Adrian Inimaroiu, ieri, la Colegiul "Petru Rares", cu ocazia lansarii programului.
In curtea scolii au fost saditi 30 de pomi, actiune la care a participat si edilul Sectorului 4. Pe fiecare pomisor va fi atasata o eticheta cu numele clasei care l-a plantat, urmand sa fie ingrijit chiar de elevii clasei respective. Actiunea a continuat la Seminarul Teologic Ortodox, unde au fost saditi 100 de tei, la manifestare participand si Episcopul Vicar al Bucurestiului, Sfintia Sa Varsanufie Prahoveanul. La eveniment au mai participat, din partea RNP, Mihai Daia - sef serviciu Regenerarea Padurilor, din partea Inspectoratului Scolar Sector 4, Gabriela Postescu - Inspector Scolar Coordonator, precum si pr. Aurel Mihai, directorul Seminarului Teologic Ortodox.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.