Premierul si ministrul Justitiei au avut, in sedinta de miercuri a Guvernului, opinii diferite pe tema deblocarii conturilor SNIF, cand Macovei a atras atentia ca o astfel de decizie, pentru un caz individual, ar crea un precedent, iar Tariceanu a in
Premierul si ministrul Justitiei au avut, in sedinta de miercuri a Guvernului, opinii diferite pe tema deblocarii conturilor SNIF, cand Macovei a atras atentia ca o astfel de decizie, pentru un caz individual, ar crea un precedent, iar Tariceanu a insistat pentru gasirea unei solutii invocand situatia exceptionala, transmite Mediafax. Surse guvernamentale au declarat ca ministrul Justitiei s-a opus deblocarii conturilor, explicand ca prevederile Codului de procedura fiscala nu pot fi modificate pentru un caz punctual, care ar crea un precedent. Premierul Tariceanu a insistat insa pentru aceasta masura, aratand ca Societatea Nationala pentru Imbunatatiri Funciare (SNIF) trebuie sa dispuna de fondurile necesare interventiilor in caz de inundatii si ca este vorba de un caz exceptional.
Macovei a replicat aratand ca ar fi necesar sa fie stabilit un set clar de criterii pe baza carora astfel de situatii sa poata fi considerate exceptionale. Concret, Macovei a cerut sa se precizeze ca din motive de "calamitate" se impune o astfel de masura exceptionala.
"Pe acest fond, in final s-a acceptat deblocarea conturilor SNIF pe o perioada limitata de sase luni, argumentul principal fiind ca este nevoie de fonduri pentru interventii in caz de inundatii", au spus sursele citate. La sfarsitul sedintei, Guvernul a explicat ca decizia are caracter exceptional si permite SNIF sa opereze in caz de inundatii. Conturile SNIF erau blocate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala din cauza unor datorii. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.