Fuziunea dintre HVB Bank si Banca Tiriac se va finaliza cel mai tarziu la sfarsitul lunii august, urmand ca operatiunea similara intre HVB-Tiriac si Unicredit Romania sa fie incheiata anul viitor, a declarat ieri presedintele Consiliului de Administr
Fuziunea dintre HVB Bank si Banca Tiriac se va finaliza cel mai tarziu la sfarsitul lunii august, urmand ca operatiunea similara intre HVB-Tiriac si Unicredit Romania sa fie incheiata anul viitor, a declarat ieri presedintele Consiliului de Administratie al HVB Bank Romania, Dan Pascariu. "Din punct de vedere tehnic suntem in grafic. Partea cea mai complicata este cea legala, juridica. Au mai ramas de finalizat pasii obligatorii impusi de legislatia societatilor comerciale, legate de adunarile generale ale actionarilor, publicitate, Monitorul Oficial", a spus Pascariu. Fuziunea dintre HVB Bank si Banca Comerciala Ion Tiriac (BCIT) va plasa noua entitate pe locul patru in topul bancilor din Romania, cu active totale de aproximativ 2,5 miliarde de euro si o cota de piata de circa 7,5%. Institutia de credit va detine 82 de unitati si peste 760.000 de clienti. Incheierea procesului de fuziune va fi urmata de o operatiune similara, intre HVB Tiriac si Unicredit Romania, pentru integrarea tuturor bancilor romanesti care apartin de grupul italian Unicredit. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.