Un barbat a trecut, ieri, de cordonul de securitate al Ambasadei Germaniei la Bucuresti si s-a urcat pe cladire, protestand in legatura cu o cerere de azil, angajatii misiunii diplomatice din strada Cpt. Av. Gheorghe Demetriade chemand Politia. Marce
Un barbat a trecut, ieri, de cordonul de securitate al Ambasadei Germaniei la Bucuresti si s-a urcat pe cladire, protestand in legatura cu o cerere de azil, angajatii misiunii diplomatice din strada Cpt. Av. Gheorghe Demetriade chemand Politia. Marcel Mitu, in varsta de 40 de ani, a sarit un gard inalt de trei metri, dintr-o curte privata, ajungand astfel in spatiul misiunii diplomatice fara sa fie vazut de jandarmii care asigura paza exterioara a zonei. Barbatul s-a urcat pe copertina cladirii si a cerut autoritatilor acestui stat sa i se faca dreptate, intrucat, cu ani in urma, a fost arestat si apoi a facut inchisoare fara sa fie judecat si condamnat.
"Jos oligarhia rosie!"
El a declarat, citat de Mediafax, ca a plecat in Germania in 1988 si ca, in 1992, a fost arestat pentru atac cu mana armata si alte infractiuni, desi era nevinovat. Mitu a adaugat ca totul a fost o inscenare si ca a stat inchis mai bine de un an, fara sa fie judecat, cerand autoritatilor statului german sa i se faca dreptate. Barbatul, care purta o pancarta pe care scrie "Jos oligarhia rosie !", spunea ca nu se da jos de pe cladire decat daca vorbeste cu ambasadorul. La fata locului au sosit echipaje de pompieri, jandarmi si politisti. Incidentul provocat de Marcel Mitu a determinat sistarea audientelor, fapt ce starnit nemultumirea celor cateva zeci de persoane care asteptau sa fie primite de reprezentantii ambasadei. In jurul orei 13.00, acesta a coborat de pe copertina sediului misiunii diplomatice dupa aproximativ trei ore, ca urmare a negocierilor cu reprezentantii autoritatilor germane. El a fost amendat de politisti cu cinci sute de lei noi pentru patrunderea fara drept in incinta ambasadei si refuzul de a o parasi. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.