Noi am vrea ca testamentul lui Gojdu sa fie respectat si in spiritul lui si in litera lui, adica asa cum s-a gandit acest mare Mecena al romanilor, fundatia lui sa ofere posibilitatea copiilor saraci ortodocsi din Transilvania si Ungaria sa studieze.
Noi am vrea ca testamentul lui Gojdu sa fie respectat si in spiritul lui si in litera lui, adica asa cum s-a gandit acest mare Mecena al romanilor, fundatia lui sa ofere posibilitatea copiilor saraci ortodocsi din Transilvania si Ungaria sa studieze. Biserica va face demersuri pana la capat (pentru respectarea Testamentului - nota red.). Sigur ca noi nu vrem nicidecat sa incurcam problemele diplomatiei romanesti si ar fi exceptional daca s-ar intampla asa cum spunea domnul Ungureanu, ca va sprijini biserica sa intre in proprietatea mostenirii Gojdu. Numai ca noi suntem din ce in ce mai reticenti, gandindu-ne cum se incurca lucrurile.
In ultima vreme, Biserica Ortodoxa Romana constata, cu durere, ca o seama de lucruri legate de patrimoniul ei se incurca; si mostenirea Gojdu nu e singura noastra durere; este si aceasta neintelegere patrimoniala dintre ortodocsi si greco-catolici din Ardeal. Sigur ca noi dorim ca amandoua bisericile sa-si poata desfasura misiunea lor si sa aiba parte de ceea ce li se cuvine; insa, mai nou, printr-o sumedenie de procese, Biserica Ortodoxa Romana este frustrata de ceea ce i se cuvine. (RADOR)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.