Guvernul va incepe procedurile legale pentru anularea titlului de parc industrial acordat "Parcului turistic si de agrement Snagov", precum si demersurile necesare pentru rezilierea contractului de asociere in participatiune si a contractului de admi
Guvernul va incepe procedurile legale pentru anularea titlului de parc industrial acordat "Parcului turistic si de agrement Snagov", precum si demersurile necesare pentru rezilierea contractului de asociere in participatiune si a contractului de administrare incheiat in cazul Dracula Park. Masurile au fost aprobate in sedinta de ieri a Executivului, in urma controlului efectuat de Autoritatea de Control a Guvernului (ACG). Din verificarile ACG a rezultat ca titlul de parc industrial a fost acordat ilegal, pentru un teren care nu indeplinea conditiile unui parc industrial si ca asocierea nu a fost in interesul statului, care a participat cu 460 hectare teren, in valoare de peste 400 de milioane de euro, in timp ce societatea Dracula Park nu a avut nici un aport material. Verificarile au mai demonstrat ca administrarea "Parcului turistic si de agrement Snagov" a fost incredintata direct, prin hotarare de guvern, unei firme care nu avea posibilitatea sa indeplineasca obiectivele contractului si care, intre timp, s-a si dizolvat. Proiectul Dracula Park a fost lansat in noiembrie 2001, locatia aleasa in prima varianta fiind Sighisoara. Ulterior, Guvernul Nastase a decis amplasarea parcului la Snagov, pe un teren aflat in proprietatea privata a statului si in administrarea RAAPPS. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.