Guvernul va opera, in luna aprilie, prima rectificare bugetara din acest an, ministerele prezentand deja Cabinetului si Ministerului Finantelor solicitari de majorare a sumelor alocate pentru 2006, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale. Pr
Guvernul va opera, in luna aprilie, prima rectificare bugetara din acest an, ministerele prezentand deja Cabinetului si Ministerului Finantelor solicitari de majorare a sumelor alocate pentru 2006, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale. Printre ministerele care vor beneficia de fonduri suplimentare este Ministerul Sanatatii, in principal pentru programele de reforma in sistemul sanitar si de combatere a epidemiilor. Si bugetul Ministerului Educatiei va fi majorat, pentru achitarea fata de profesori a drepturilor salariale restante.
Guvernul da vina pe autoritatile locale
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a cerut, in sedinta de Guvern de ieri, secretarului general al Executivului si ministrului Administratiei si Internelor sa transmita dispozitii catre prefecturi, care ar putea interveni pe langa autoritatile locale, pentru ca salariile restante sa fie achitate cadrelor didactice, a anuntat, la Palatul Victoria, purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu. Ea a spus ca in sedinta Executivului a fost discutata situatia platii salariilor restante catre profesori asa cum prevede protocolul incheiat intre sindicate si Guvern in noiembrie 2005. Ministrul Educatiei, Mihai Hardau, a explicat ca, desi unele federatii sindicale din invatamant acuza Guvernul ca nu-si respecta promisiunile, atat ministerul de resort, cat si cel al Finantelor au indeplinit procedurile legale care sa permita achitarea sumelor pentru plata salariilor restante. Hardau a afirmat ca a fost transmisa o adresa catre consiliile judetene, consiliile locale si inspectoratele scolare judetene si cel al Municipiului Bucuresti, in care se arata ca sumele pentru plata salariilor restante se vor achita de la bugetele locale pe 2006. "Din punct de vedere tehnic, consiliile locale si judetene trebuiau sa ceara directiilor finantelor publice transferul sumelor necesare pentru plata salariilor din trimestrul trei si patru spre trimestrul intai pentru a se asigura aceste sume suplimentare", a declarat ministrul Educatiei. El a aratat ca exista judete precum Buzau si Prahova in care platile s-au facut in proportie de peste 90%, Galati peste 70%, Giurgiu - 42%, dar si judete in care nu s-a realizat nici o plata. Hardau a precizat ca a cerut, printr-o adresa, prefecturilor din toate judetele sa determine autoritatile locale sa indeplineasca procedurile legale pentru plata restantelor salariale catre profesori.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.