Omul de afaceri Csibi Istvan a fost eliberat ieri, dupa ce Curtea de Apel Suceava a acceptat recursul aparatorilor acestuia impotriva singurului mandat de arestare preventiva care mai exista pe numele lui. Avocatul lui Csibi a declarat ca instanta in
Omul de afaceri Csibi Istvan a fost eliberat ieri, dupa ce Curtea de Apel Suceava a acceptat recursul aparatorilor acestuia impotriva singurului mandat de arestare preventiva care mai exista pe numele lui. Avocatul lui Csibi a declarat ca instanta inferioara - Tribunalul Suceava - admisese propunerea procurorilor privind arestarea preventiva a lui Csibi Istvan. Masura a fost contestata, iar Curtea de Apel Suceava a admis recursul si a dispus punerea de indata in libertate a acestuia, interzicandu-i insa acestuia sa paraseasca tara. In conditiile in care pe numele lui Csibi Istvan nu exista alte mandate de arestare, acesta va parasi Penitenciarul Botosani, unde este incarcerat. Alaturi de Csibi Istvan vor fi puse in libertate alte cinci persoane din anturajul acestuia.
La iesirea din Penitenciarul Botosani, Csibi Istavan a refuzat sa faca vreo declaratie, precizand doar ca va organiza o conferinta de presa in Bucuresti. El a mai spus ca se astepta ca, in cazul lui, presa sa fi relatat "si altceva". In schimb aparatorul lui Csibi, avocatul Lucia Furtuna, a spus ca masura arestarii preventive "a fost dispusa nelegal in urma cu doi ani" si in cazul inculpatilor in acest dosar s-a depasit cu mult termenul limita. "Conventia europeana a drepturilor omului stabileste un termen rezonabil al masurii arestarii. Daca omul sta doi ani in arest preventiv este incalcat clar un astfel de drept, pentru ca nu poti sa pregatesti apararea de pe pozitii inegale. Inculpatul, in mod normal trebuie judecat in stare de libertate, iar starea de libertate fiind un atribut absolut fundamental al omului ea nu poate fi ingradita decat pentru temeiuri stricte prevazute de lege", a mai spus Furtuna.
Pe de alta parte, doua dosare noi referitoare la omul de afaceri harghitean vor fi trimise, in urmatoarele zile, instantelor de judecata din Mures de catre Parchetul Curtii de Apel Targu Mures. Prim-procurorul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu Mures, Dan Petru, a declarat ca cele doua noi dosare penale care sunt aproape de finalizare se refera la comiterea infractiunilor de lipsire de libertate si vatamare corporala grava, comise de Csibi asupra unor angajati ai sai. "In ceea ce priveste vatamarea corporala grava, este vorba de un furt comis la firma lui Csibi Istvan, in urma caruia el i-a strivit degetele unui angajat pe care il banuia", a spus Dan Petru. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.