2000 de case amenintate cu prabusirea
Topirea brusca a zapezii a provocat o inrautatire a situatiei din Ticau si Pacurari. Terenurile miscatoare ameninta sa faca noi ravagii. Peste 2000 de case sunt amenintate cu prabusirea. Unele au per
2000 de case amenintate cu prabusirea
Topirea brusca a zapezii a provocat o inrautatire a situatiei din Ticau si Pacurari. Terenurile miscatoare ameninta sa faca noi ravagii. Peste 2000 de case sunt amenintate cu prabusirea. Unele au peretii crapati, altele sunt strambate din cauza miscarei pamantului. In ultimele zile dealul Ticaului a alunecat cu 5 centimetri. La majoritatea caselor nu se mai pot inchide ferestrele si usile din aceasta cauza. Daca situatia se mentine astfel, se poate intampla un dezastru. Pana acum numai in Ticau s'au daramat complet circa 300 de case. In fata acestei situatii disperate, d-l deputat Ceikovschi a plecat la Bucuresti unde s'a prezentat la ministrul lucrarilor publice si a explicat situatia disperata a locuitorilor din aceasta parte a tarii. Fata de gravitatea faptelor expuse de dl deputat Ceikovschi, ministrul lucrarilor publice a delegat pe dl Oprea, de la directia generala a apelor sa inceapa lucrarile pentru evitarea unui dezastru. D-sa va sosi peste doua zile in localitate, impreuna cu specialisti in domeniu. In acelasi timp d-l ing. Andriescu-Cale a fost insarcinat telegrafic sa faca lucrarile preliminare. Planul pentru salvarea cartierelor Ticau si Pacurari a si fost intocmit. Se va face o drenare a terenului, iar din capul dealului vana de apa va fi indrumata printr'un sant construit pe o distanta de un km si jumatate. D-l deputat a mai obtinut si promisiunea ca aceste cheltuieli necesare pentru stoparea alunecarii terenului sa fie facute din banii ministerului de resort, intrucat primaria Iasi nu dispune de fondurile necesare.
ZIUA, 23 martie 1938

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.