Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) doreste sa interzica, pe o perioada de cinci ani, vanzarea caselor construite pentru persoanele ale caror locuinte au fost afectate de inundatiile din 2005 in zona Timis, a anuntat, ieri
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) doreste sa interzica, pe o perioada de cinci ani, vanzarea caselor construite pentru persoanele ale caror locuinte au fost afectate de inundatiile din 2005 in zona Timis, a anuntat, ieri, pentru Mediafax, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely. "Trebuie sa gasim o solutie adecvata impreuna cu reprezentantii Ministerului Justitiei, pentru a nu leza dreptul de proprietate al acelor oameni. Aceste locuinte nu au fost predate, pentru ca sunt in perioada de garantie de doi ani. Dorim ca, la predarea locuintei, proprietarii sa semneze ca timp de cinci ani nu vor vinde casa", a spus Borbely. El a adaugat ca autoritatile au facut eforturi pentru constructia acelor case pentru ca ele sa fie locuite de sinistrati si nu vandute.
Borbely a mentionat, totodata, ca alte aproape 400 de case, construite din materiale cum ar fi vaiuga sau chirpici, necesita lucrari de reabilitare sau chiar de reconstructie dupa trecerea iernii. Potrivit reprezentantului MTCT, autoritatile vor asigura pentru aceste lucrari materiale de constructii si fonduri necesare manoperei. Borbely a afirmat ca toate locuintele reconstruite vor fi in mod obligatoriu asigurate. Ministrul delegat a vizitat, ieri, expozitia Construct Expo Antreprenor, organizata in perioada 22-25 martie, la Romexpo Bucuresti.
Control de la Palatul Victoria
Pe de alta parte, primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a solicitat ieri ministrului delegat Borbely sa trimita in teren echipe de specialisti care sa verifice modul in care au fost realizate lucrarile de reconstructie sau consolidare a caselor distruse ori afectate de inundatii. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, a afirmat ca aceasta hotarare a fost luata dupa vizita de marti, efectuata in judetul Timis. Primul-ministru a constatat ca sunt oameni nemultumiti de modul in care au fost executate lucrarile de reconstructie si consolidare a caselor afectate de inundatii. Oana Marinescu a precizat ca Tariceanu a cerut ca echipele de specialisti sa verifice daca lucrarile de reconstructie pentru care au fost alocati bani au fost executate, precum si modul in care acestea au fost realizate. De asemenea, Tariceanu a dispus ca prefecturile, prin Comitetele pentru Situatii de Urgenta, sa faca anchete sociale in zonele in care exista populatie sinistrata si sa verifice daca sunt oameni care nu isi pot reconstrui casele, desi au primit materiale de constructii acordate din fonduri guvernamentale. "Este vorba in special de persoane in varsta, care nu se pot ocupa singure de reconstruirea caselor. Pentru asemenea cazuri speciale, Guvernul va acorda sprijin si pentru lucrarile de reconstructie, in conditiile in care sunt distribuite materiale de constructie din fonduri guvernamentale", a afirmat Oana Marinescu. (A.G.C.; C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.