Spiritele in randul cadrelor didactice au inceput sa se incinga din cauza nerespectarii de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a acordului semnat cu sindicalistii din Invatamant.
"MEdC, reprezentantii Guvernului in teritoriu si adm
Spiritele in randul cadrelor didactice au inceput sa se incinga din cauza nerespectarii de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a acordului semnat cu sindicalistii din Invatamant.
"MEdC, reprezentantii Guvernului in teritoriu si administratiile locale au ajuns sa incalce si ordonantele aprobate de Executiv. Cu toate ca, acum trei saptamani, ministrul Mihail Hardau anunta ca nu vor fi probleme in privinta platii restantelor salariale din perioada octombrie 2001-septembrie 2004, situatia actuala din teritoriu il contrazice. In aproape toate judetele, profesorii nu-si vor primi banii restanti decat in luna aprilie. Aceasta inseamna ca primii bani restanti vor fi primiti cu o luna intarziere. Astfel, MEdC incalca, pe langa acordul parafat pe 28 noiembrie 2005, si OU aprobata de Executiv pe 22 februarie a.c. Ii cerem premierului Calin Popescu Tariceanu sa ia masurile care se impun pentru respectarea legii si a acordului", a declarat Catalin Croitoru, presedintele Federatiei Educatiei Nationale. Potrivit acordului si ordonantei, "plata sumelor restante trebuia sa inceapa cu luna februarie 2006, fiind esalonata pe o perioada de 35 de luni. Suma lunara medie va fi de 330.000 ROL". Pe de alta parte, Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) ne-a spus ca "sindicalistii din FSLI sunt nemultumiti si de faptul ca, pana la ora actuala, MEdC nu le-a prezentat nimic concret referitor la proiectul Legii salarizarii personalului bugetar. Potrivit acordului din 2005, pana la data de 15 aprilie 2006, MEdC, impreuna cu sindicalistii din Invatamant, trebuie sa finalizeze acest proiect pe partea de invatamant. Este posibil ca la inceputul saptamanii viitoare liderii celor patru federatii din Invatamant sa se intalneasca pentru a stabili ce este de facut in continuare". La randul sau, MEdC sustine ca "a organizat o prima intalnire pe tema proiectului Legii salarizarii personalului bugetar la care au fost prezenti toti cei abilitati in acest sens. La aceasta intalnire reprezentantii federatiilor sindicale din invatamant au comunicat faptul ca doresc reluarea discutiilor dupa ce Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei prezinta un document suport de lucru".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.